Mad & Drikke

Hverdagsfavoritter: Tomatsuppe

I serien af lette og velsmagende hverdagsretter, er vi nået til en af de Italienske klassikere fra de vegetariske køkken. ForByen elsker tomatsuppe og giver dig her vores bedste opskrift med masser af sødme fra solmodne tomater og dybe fra friske krydderurter.

Der er mange gode grunde til at sætte vegetarmad på bordet. Det er ikke kun af klima, miljø- og sundhedsmæssige årsager, at vegetarisk aftensmad er blevet et hit – det er ganske enkelt også fordi det smager fantastisk. Denne opskrift på cremet tomatsuppe har masser af smag også er den super nem at lave.

Opskrift på Tomatsuppe med friske krydderurter

(4 ps.)

Det skal du bruge:

  • 10 store solmodne tomater
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ håndfuld frisk persille
  • ½ håndfuld frisk basilikum
  • ½ håndfuld frisk oregano
  • 2 spsk. tomatpurre
  • 6 spsk. god olivenolie
  • 2 dl. Cremefraiche 18%
  • salt & peber
  • et bundt brøndkarse
  • 1 frisk flutes

Sådan gør du:

  • Skær tomater, løg og hvidløg i små tern
  • Varm olivenolie op i en gryde og tilsæt tomat, løg og hvidløg
  • Tilsæt 7 dl. vand og kog suppen op
  • Hak de friske krydderurter og kom dem i
  • Lad suppen koge i 8 minutter og blend det herefter med en stavblender direkte i gryden
  • Kom 1,5 dl cremefraiche i suppen og smag til med salt og peber
  • Kom suppen i skåle og pynt med en skefuld cremefraiche og frisk brøndkarse
  • Servér den varme tomatsuppe med et godt stykke brød til

Velbekomme