Mad & Drikke

Lav de fineste cupcakes til påsken

Påskeferien er et godt tidspunkt til at gå i køkkenet og hygge dig med dem du holder af. Disse små søde chokoladekager er nemme at lave og smager helt vidunderligt.

 Opskrift: Cupcakes med chokolade og appelsin
(12 stk.)

CUPCAKES

  • 150 g. blødt smør
  • 170 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 3 store æg
  • 50 g. mandelmel
  • 50 g. mandler
  • 140 g. hvedemel
  • 25 g. kakaopulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 økologisk appelsin

 APPELSINSIRUP

  • 50 g. sukker
  • 1 appelsin

 FROSTING

  • 100 g. blødt smør
  • 200 g. mascarpone
  • 75 g. formelis
  • 15 g. kakaopulver
  • 1 tsk. vaniljesukker

Start med at lave dejen til dine cupcakes ved at piske det bløde smør med sukker og vanilje til en luftig masse. Tilsæt herefter ét æg ad gangen og pisk grundigt.

Riv så meget appelsinskal som muligt og kom det i dejen.

Pres appelsinen og tilsæt saften i dejen.

Hak mandlerne groft og bland dem med hvedemel, bagepulver, kakao og mandelmel i en skål og vend det forsigtigt i dejen.

Fordel dejen i 12 papirklædte muffins forme og bag dem i 20 minutter ved 175 grader varmluft.

Lav appelsinsirup ved at koge 50 g. sukker med saften fr 1 appelsin i ca. 5 minutter. Lad det køle helt af inden det pensles på de bagte kager.

Slut af med frosting, som laves ved at piske smør, vaniljesukker, flormelis og kakaopulver med den resteredne appelsinsirup i en stor skål. Pisk til sidst forsigtigt mascarponen i.

Kom den færdige frosting på en sprøjtepose og top dine kager med små reder af frosting.

Pynt kagerne med påskeslik i flotte farver og faconer.