Mad & Drikke

Hverdagsfavoritter

Hos ForByen elsker vi mad, også den helt basale hverdagsmad som hverken skal tage flere timer at forberede, eller koste en bondegård. Derfor introducerer vi nu ´ForByens Hverdagsfavoritter’, hvor vi hver uge giver jer én ny opskrift på sund og velsmagende hverdagsmad som kan laves i fart.

Den første i rækken af ForByens hverdagsfavoritter, er en vegetarret som du med fordel kan lave en stor portion af, da den også egner sig særdeles godt som madpakke dagen efter. Både salaten og de sprøde grøntsags frikadeller kan holde sig 3 dage i køleskabet.

Grøntsagsfrikadeller med krydret middelhavssalt

Opskriften er til 4 personer (eller 2 X aftensmad og 2 X madpakker) 

  • 1 Aubergine
  • 1 Squash
  • 125 g. broccoli (inkl. stilk)
  • 125 g. blomkål
  • ½ tsk. Stødt nellike
  • 3 store fed hvidlød
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 1 dl. Havregryn
  • 1 spsk. Hvedemel
  • 2 dl. Couscous (kan erstattes af perlebyg, eller speltkerner)
  • 2-3 Æg
  • 50 g. soltørrede tomater
  • 1 stort bundt persille
  • 1 citron
  • Olie til stegning
  • Salt & peber

Krydret middelhavssalt

Skær aubergine og squash i små tern og vend dem med nellike, salt, peber og olivenolie. Bag i ovnen på 200 g. i ca. 10 min. til de er møre og gyldne.

Mens grøntsagerne er i ovnen koges couscousen efter anvisning på pakken.

Hak 2 fed hvidløg fint og bland det i så snart grøntsagerne er kommet ud af ovnen.

Bland det hele med couscous, fint hakkede soltørrede tomater og persille.

Smag til med olivenolie, citronsaft, revet citronskal, salt & peber.

Grøntsagsfrikadeller

Skær broccoli, blomkål og hvidløg i store stykker og blend det groft i en foodprocessor eller med en stavblender.

Kom havregryn, mel, æg, salt og peber i og bland det grundigt sammen. Virker massen ikke fugtig nok kan der tilsættes yderligere et æg eller lidt smagsneutral olie.

Form frikadellerne i hånden og steg dem i olie på en pande ved middel varme i ca. 3 min på hver side.