Mad & Drikke Sponsoreret indhold

Forkæl smagsløgene i Viborg

Viborg byder på flere lækre spisesteder og noget for enhver smag. Her kan du både tage på kro og få kobekød, spise vegansk på Viborg Street Food, smæske dig i lækre pandekager i både søde og salte versioner, nyde en lækker steak eller op til 6-retters gourmetmenu.

Pandekager i lange baner

Der er pandekager i lange baner og alle afskygninger hos pandekagekroen i Finderup Lade ved Viborg. Variationerne er dog så spændende, at du sagtens kan spise pandekager til både forret, hovedret og dessert. Eneste problem bliver næsten at vælge mellem det lækre udvalg på menukortet. Du kan både spise hos restauranten eller tage pandekagerne med hjem. Kan du slet ikke få pandekager nok, kan du bestille diner transportable, hvor Pandekagekroen kommer ud og laver pandekager til din fest.

Pandekagekroen
Fallevej 1
Finderup
8800 Viborg
www.pandekagekroen.dk

Lokalt kobekød

Midt i ”Det blå limfjordsland” ligger Højslev Kro, som især er kendt for gourmetmad i særklasse. Et af stedets specialiteter er det eksklusive oksekød fra det japanske kødkvæg wagyu  også kaldet kobekød. Kroen er de eneste i området, der serverer kobekød, der kommer fra Rettrupkær ved Skive. Gården opdrætter 50 fuldblods wagyu-kvæg ad gangen, og der findes kun i alt 100 wagyu-kvæg i Danmark. På menukortet finder man blandt andet carpaccio af det lækre oksekød, men der er også mulighed for at forudbestille bøffer med videre.

Højslev Kro
Viborgvej 220
7840 Højslev
www.hoejslev-kro.dk

Veganske lækkerier

Hos Café Reborn i rustikke omgivelser hos Viborg Street Food kan du som det eneste sted i Viborg få plantebaserede veganske retter. Smag for eksempel klassiske retter som wraps, burger, pizza eller hotdog i en vegansk version helt uden animalske produkter. Hold øje med menukortet, der hele tiden byder på nye overraskelser. Du kan spise på stedet eller tage det med hjem. Caféen var i 2018 nomineret til årets veganske spisested uden for København.

Café Reborn
Viborg Street Food, Ll. Sct. Pederstræde 12
8800 Viborg
Følg Café Reborn på Facebook

 

Saftige bøffer

Hvis du er en til god steak og saftig bøf med lækkert tilbehør og udsøgte vine, skal du uden tvivl besøge Den gyldne okse, der har til huse i charmerende omgivelser i en af midtbyens ældste huse. Stedet er både frokostrestaurant samt et spisested om aftenen og er flere gange blevet kåret til Viborgs bedste spisested. Her kan du få din bøf lige præcis, som du ønsker den og vinkælderen byder på særligt udvalgte vine og kyndig vejledning om, hvad der matcher lige præcis din steak alt efter hvad du er til.

Den gyldne okse
St. Sct.Peder Stræde 11,
Viborg 8800
www.gyldneokse.dk

Gourmet mad og autentisk tapas øl og vin kælder

Gourmet restaurant i Viborgs hyggelige latiner kvarter. I de unikke lokaler der også huser restauranten Brygger Bauers Grotter – er restaurant Arthur et madhus, som bestemt er et besøg værd, hvis du er til gourmetmad og vin i særklasse. Huset består af to restauranter: Restaurant Arthur og Brygger Bauers Grotter. Menuerne skifter fra måned til måned og du kan i stue etagen, vælge mellem 3-6 retter, som du selv kan sammensætte. Og i kælder grotterne er der autentiske tapas menuer og rustik steak restaurant. Så der er virkelig muligheder nok, i de unikke, charmerende og rustikke lokaler.

Restaurant Arthur
Sankt Mathias Gade 61
8800 Viborg
www.restaurant-arthur.dk