Mad & Drikke

Opskrift: Hjemmelavet Pasta Carbonara

Pasta Carbonara er en klassiker, som de fleste kan lide. Alligevel har den aldrig været på menuen hjemme hos mig. Indtil for nylig har den for mig stået som pastaens alt for fede og olierede junk-food ret.

Nu har jeg imidlertid smagt en udgave af retten, som har ændret mit syn på Pasta Carbonara. Som de fleste andre retter handler det om råvarer og tilberedelse, og den her opskrift må jeg indrømme, er ret så lækker. Den passer godt til en kølig forårsdag som idag, og så kan den laves lynhurtigt:

Ingredienser

100 g bacon – god kvalitet
1 tsk. smør
1 spsk. olie
1 stort løg i små tern
1 dl. piskefløde
2 æg
50 gr friskrevet parmesan
Sort peber, friskkværnet

Tilbehør

400 g spaghetti
Parmesan friskrevet

Sådan gør du

1 / Kog pastaen al dente.

2 / Skær bacon i tern, steg det på en pande til det er sprødt. Tag baconen af panden og spred ud på et par stykker køkkenrulle og stil det til side.

3 / Hæld stegefedtet af panden og sauter løgene med smør og olie til de er bløde og klare. Lad dem endelig ikke stå for længe og tage farve, da smagen ændres drastisk.

4 / Tilsæt bacon og piskefløde. Tag panden af blusset og rør de to æg i, når fløden koger op. Rør derefter pastaen og parmesanen i og bland det hele godt sammen.

5 / Server med masser af friskkværnet peber, og grove parmesanflager på toppen. En grøn salat med olie/eddike dressing komplimenterer retten godt.

Buon appetito x