Mad & Drikke

BaconCheese Sliders

Sliders er burgerbarens svar på tapas, hvor du ikke blot skal nøjes med en enkelt burger, men kan finde plads til flere varianter af den amerikanske nationalret. Mulighederne er næsten uendelige når det kommer til den delikate miniburger, som belejligt kan spises med én hånd, mens den anden supplerer med en kold øl. Flere af landets restauranter byder i disse år ind med deres bud på den perfekte Slider, men det behøver ikke at være besværligt at skabe amerikansk miniluksus i eget hjem.

Briocheboller

25 g gær
2 spsk. vand
4 spsk. sødmælk
3 store æg
1 tsk. salt
35 g sukker
350 g hvedemel
250 blødt smør
Æg til pensling

Sådan gør du:

Briochebolle-bagning er ikke den letteste disciplin indenfor bagekunsten, men det er helt sikkert besværet værd, da smagen overhaler den klassiske, sesamstrøede model med flere længder. Skal det gå lidt stærkere end opskriften tillader, så findes brioche bollen som slidermodel i de fleste velassorterede supermarkeder.

Rør gæren ud i vand og mælk. Tilsæt æg, salt og sukker, rør godt igennem. Tilsæt mel under omrøring, til du har en glat og sammenhængende dej. Tilsæt herefter smør lidt ad gangen. Lad dejen hvile i 2 timer ved stuetemperatur, herefter 2 timer på køl. Tag dejen ud og del den i 12 små runde boller. Placér bollerne på en bageplade og lad dem efterhæve i en time.

BaconCheese Sliders

Intet slår den helt klassiske bacon-cheeseburger, som med fedme, salt og safttig bøf, placerer sig som en af de absolutte favoritter når det kommer til den perfekte Slider. Giv din slider lidt ekstra kærlighed med søde, karamelliserede løg og et strejf af luksus ved at smøre den med trøffelmayo.

600 g hakket oksekød af god kvalitet
4 rødløg
2 spsk. Smør
2 dl balsamicoeddike
4 spsk. Rørsukker
6 skiver bacon
200 g vesterhavsost i tynde skiver
Trøffelmayo
Salt & Peber

Sådan gør du:

Skær rødløgene i tynde både.Smelt smørret på en pande og steg løgene ved svag varme i et par min. og tilsæt så balsamico, rørsukker, salt og lidt sort peber. Lad løgene stå og simre, mens de koger ind til en tykflydende masse. Når massen er godt tyktflydende slukkes for varmen og løgende stilles til side. Steg baconet sprødt. Form 12 små bøffer og steg dem rosa, krydr med salt og peber. Smør de små boller med et generøst lag trøffelmayo, en god klat af de karamelliserede løg, placér bøffen ovenpå, herefter de tynde skiver ost, bacon og læg herefter et, trøffelsmurt låg på bollen. Anret de små burgere på aflange tallerkener, gerne af træ og nyd dem umildbart efter tilberedning.

Sliders bør spises med fingrene, så husk at bevæbne alle med rigelige mængder af servietter. De små Sliders med den store smag gør sig glimrende i selvskab med dine bedste venner og en kold India Pale Ale fra Aarhus Bryghus.

Velbekomme

Billede af Niklas Rhöse fra Unsplash