Landsdækkende artikler Sponsoreret indhold

Sådan gør du huset vedligeholdelsesfrit

Renoveringer af hjemmet kan være både dyre, tidskrævende og indeholde rigtig mange beslutninger, som kan være svære at tage stilling til. Så snart en del af huset er lavet i stand, begynder en ny del at halte. Derfor kan hjemmet for mange synes som et evighedsprojekt, som er svær at få afsluttet og blive helt tilfreds med. Der findes dog forskellige muligheder, som på sigt kan skåne dig fra at have alt for mange renoveringsprojekter om ørerne efter hinanden. I jagten på at have færre projekter om ørerne er ordet ”vedligeholdelsesfrit” blevet et meget populært udtryk, både når der tales om nybyggeri og renovering af ældre huse. Du kan hente inspiration til at gøre dit hjem mere vedligeholdelsesfrit her i artiklen.

Tænk over materialet når du skal vælge vinduer til huset

Træ er et materiale, som kræver en del vedligeholdelse. For at undgå at bruge alt for meget tid på vedligeholdelse af husets vinduer, er det en stor fordel at vælge vinduer, som er lavet af plast i stedet for træ, i og med at træet er langt mindre hårdfør. Ideen om vinduer af plast kan gøre mange skeptiske i forhold til vinduernes udseende, da det kan være svært at forestille sig, at plastvinduer kan komme til at ligne træ. Dog kan du i dag købe plastvinduer som ligner træ så meget, at det kan være svært at se forskel. På den måde slipper du for at gå på kompromis med vinduernes udseende, mens du samtidig kan spare både tid og penge på vedligeholdelse af træet i årene efter udskiftningen af vinduerne, fordi plasten ikke påvirkes af vejret på samme måde som træ. En anden fordel er plastvinduer priser, idet de rigtig ofte er billige. På den måde sparer du både penge når du skal købe vinduerne, og også på sigt, fordi plastvinduerne kræver mindre vedligeholdelse end trævinduerne.

Husets indvendige overflader

Når der skal nyt gulv til, eller når en anden indvendig flade skal skiftes, er det på samme måde en rigtig god ide at tænke i vedligeholdelsesfrie materialer. Vil man have at gulvet skal være trægulv, vil der altid være mere vedligeholdelse end ved laminatgulv, klinkegulv eller en anden type gulv. Dog er der nogle træsorter der kræver langt mindre vedligeholdelse end andre sorter. Hvis i allerede har besluttet jer for, at det nye gulv skal være trægulv, er det derfor meget vigtigt at undersøge, hvordan træsorten skal plejes, og hvor ofte du behøver at gøre noget ved træet. Generelt er træ et materiale der kræver meget vedligeholdelse, og det er derfor en god ide at overveje, om der kommer til at være tid til at vedligeholde det, eller om der er andre materialer, som kan erstatte træet. Ofte kan der findes mange alternative løsninger, som ligner træ, og som samtidig er pænere end misvedligeholdt træ.