Landsdækkende artikler Sponsoreret indhold

Plakater – Vægophæng i alverdens størrelser og farver

Er væggene tomme og kedelige at kigge på, og trænger hjemmet til farver og liv? Med plakater har du et næsten ubegrænset antal muligheder inden for udsmykning af dit hjem. Plakater findes i mange forskellige størrelser, fra den lille A5 til de store plakater på 70 x 100 cm eller derover. Samtidig er motivet alsidigt, og der er stort set ingen grænser for, hvad plakaten kan illustrere. Det er desuden nemt at udskifte plakaterne, hvis man er blevet trætte af dem eller trænger til noget nyt. Der kan være rigtig mange valg og overvejelser, man skal tage, når man skal ud at købe plakater, så derfor har vi lavet en kort guide.

Hvilket motiv skal jeg vælge?

Motivet afhænger rigtig meget af, hvilken stil du ønsker. Er du til de lyse og minimalistiske plakater, som ikke tiltrækker for meget opmærksomhed i rummet, eller til de mere farverige og iøjnefaldende motiver? Skal de udelukkende være dekorative, eller skal de fortælle en dybere historie? Det store udvalg af plakatmotiver gør, at du kan finde en plakat til stort set hvert eneste rum i huset. I stuen kan du have elegante plakater med planter, som passer ind i indretningen, mens du i køkkenet kan have lærerige plakater med opskrifter, gastronomiske guides eller flotte motiver af ingredienser og råvarer. På værelserne kan du gå lidt mere freestyle afhængig af værelsets beboer. Du kan finde flotte plakater med photoart, genkendelige plakater med film og filmkarakterer eller sjove plakater, som spreder smil hos dine gæster.

Hvilken størrelse skal min plakat have?

Plakater findes som sagt i mange forskellige størrelser, hvilket giver dig et væld af muligheder. Du kan have den lille A5 på 15 x 21 cm til at stå på dit skrivebord eller natbord, som et lille dekorativt element i rummet. Du kan også lave en stor billedvæg med plakater i forskellige størrelser, som kan hænges op både vertikalt og horisontalt for at skabe lidt liv på væggen. De mest gængse plakatstørrelser er 30×40 cm og 50×70 cm, da de passer ind i de fleste hjem, og er nemme at finde rammer til. Husk blot på at en 30×40 plakat ikke er det samme som A3, der måler 29,7×42,0 cm. Den helt store størrelse på 70×100 cm er passende, hvis du har højt til loftet. De optager meget plads og er meget iøjnefaldende, men til gengæld vil motivet også komme til sin ret på den store plakat.

Hvilken ramme skal jeg vælge til min plakat?

For at bevare din plakat bedst muligt, bør du putte den i glas og ramme. Du kan typisk finde rammer i standardstørrelser hos store butikskæder og hos plakatforretninger. Rammerne kan både laves af metal og træ, og findes i mange forskellige farver. Det mest typiske er sorte rammer eller rammer i naturtræ, da de ikke stjæler for meget fokus fra plakatens motiv. Ved de billige rammer er glasset ofte lavet af hård plastik, som giver en nogenlunde beskyttelse af plakaten, men ikke samme stabilitet og skarphed, som en ramme med rigtig glas.

I samarbejde med minida.dk