Mad & Vin

Den ultimative pinsebrunch

Den sidste af forårets mange fri- og helligdage står for døren og det betyder at det er tid til at skrue helt op for hyggen og forkæle vennerne- eller familien med en overdådig brunch.

At vågne op til duften af frisk kaffe, lyden af bacon som steger på panden, og synet af friskbagte boller, som bliver taget ud af oven – det er lykken! Så gør nogen ekstra lykkelig med denne top-tunede udgave af en brunch som med garanti vil få pinsesolen til at danse.

 

Det skal du bruge:
(4. personer)

 • 25 g gær
 • 2 dl. blandede kerner eller gryn
 • 7 dl. hvedemel
 • 5 stk. blandet frugt, evt. melon, banan, jordbær, kiwi og æble
 • 2 spsk. akaciehonning
 • 1 tsk. Vaniljesukker
 • 8 æg
 • Salt, peber og muskatnød
 • 2 pk. bacon i skiver
 • Smør, ost, pålæg & marmelade efter behag
 • Juice, Kaffe, mælk & én flaske bobler (gerne cava eller crémant)

Sådan gør du:

 1. Aftenen før laver du dejen til de koldhævede boller. 25 g. gær opløses i en halv liter kold vand, kom 2 dl. blandede kerner/frø/havregryn i. Rør det godt sammen og tilføj 7 dl. hvedemel og evt. lidt salt. Kom dejen i en stor skål, så der er plads til hævning og stil den i køleskabet med et viskestykke over.
 2. Næste morgen starter du med at tænde ovnen på 200 grader. Tag dejen ud af køleskabet og lad den hvilke på køkkenbordet mens ovnen varmer op.
 3. Skær frugten i små stykker og vend det med honning og vaniljesukker, kom det i små glas, top evt. med lidt frisk mynte.
 4. Anret ost & pålæg på et lille fad, det giver den helt rigtige café-stemning
 5. Form 12 små boller af dejen og fordel dem på 2 bageplader med bagepapir, pensel bollerne med koldt vand og drys evt. med lidt ekstra gryn eller kerner. Bag bollerne i ca. 10 minutter, eller til de lyder hule når du banker dem i bunden. Lad dem køle lidt af på en bagerist
 6. Fordel bacon på de varme bageplader og kom det ind i den varme ovn i ca. 8 minutter, lad det dryppe af på noget køkkenrulle
 7. Mens baconet er i ovnen, laver du æg – blødkogte, spejlæg eller røræg. Husk at røræg ikke skal på panden, men laves ved at piske æg og mælk sammen i en skål med salt og revet muskatnød, inden det kommes i en gryde med smeltet smør, hvor det tilberedes ved lav varme med konstant omrøring – brug evt. en dejskraber for at komme helt ned i bunden. På den måde får du den bedste og cremede konsistens.
 8. Server æg, bacon, lune boller og pålæg sammen med frisklavet kaffe og en god juice. Hvis det skal være ekstra festligt kan du toppe appelsinjuicen med lidt cava eller crément – så er det ikke kun pinesolen der danser!

God Pinse og velbekomme!