Mad & Vin

De lækreste amerikanske pandekager

I starten af min studietid havde jeg et studiejob på en cafe i København. Ejerne var et dansk/amerikansk ægtepar, som selv sammensatte menuerne og knoklede for at levere kvalitet og god service. I weekenderne serverede vi den bedste amerikanske brunch med blandt andet frisk frugt, hash-browns og amerikanske pandekager.

Jeg kan stadig finde på at lave en stak amerikanske pandekager ud fra opskriften fra cafeen, som sidder i fingrene på mig endnu. De smager mega godt, og kan laves med lige den kombination af bær, frugt og nødder som man er til.

Her er en variant af pandekagerne med blåbær:

Ingredienser
2 1/2dl hvedemel
2 1/2 dl mælk eller kærnemælk
2 æg
1 spsk sukker
1/2 tsk flagesalt
1 tsk bagepulver
Smør til stegning
1 bakke friske blåbær

Sådan gør du
Rør mel, sukker, salt og bagepulver sammen i en skål og pisk mælk og æggeblommer i.
Piskes æggehviderne helt stive i en ren skål.
Vend forsigtigt æggehviderne i dejen uden at slå luften ud af den.
Fordel dejen på en pande med lidt smør, i den størrelse du ønsker dine amerikanske pandekager.
Fordel 5-7 blåbær på hver pandekage inden de vendes.

Anretning

De amerikanske pandekager stables med lidt smør imellem (for ekstra god smag) og pyntes med et lille drys flormelis, ahornsirup og friske blåbær på toppen.