Mad og vin

Sådan laver du lækre falafler derhjemme

Sprøde, krydrede og super lækre små falafler som er meget lette at lave og ikke koster en bondegård. Lyder det ikke herligt? De er perfekte som aftensmad i et pitabrød og egner sig super godt til at komme på madpakken dagen efter.

For nogen er falafel bedst kendt som shawarmabarens vegetariske alternativ, hvilken den også gør ganske glimrende – men de sprøde kikærtekugler er meget mere end det, de er nem og lækker hverdagsmad som smager eksotisk og går rent ind hos langt de fleste – også ikke-veganere.

Opskrift
(Ca. 15 stk.)

  • 200 g. tørrede kikærter (det er ikke det samme med dem fra dåse)
  • 1 X rødløg
  • 4 X store fed hvidløg
  • 1 spsk. Tahnin (sesampasta)
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. stødt chili
  • ½ citron
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • Neutral olie til stegning
  • Salt & peber

Sådan gør du:

  • Læg kikærterne i blød i natten over
  • Hæld vandet fra og skyld dem grundigt i koldt vand
  • Pil løg og hvidløg og skær det i store stykker
  • Pres citronsaften
  • Put alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor og kør det godt sammen til en fars. Er konsistensen for tyk kan der justeres med lidt vand
  • Form farsen til 15 falafler
  • Varm rigelige mængder olie op i en pande og steg falafelerne 2 – 3 minutter på hver side til de er gyldne og sprøde.

Velbekomme!