August, 2019

30aug20:0023:00Wintersun, Seven Thorns, Ethereal Kingdoms & Faanefjell på Gimle

Om arrangementet

Der er kun ÉN måde at fejre, at sommeren er forbi, og du nu skal indendørs igen for dit koncertfix. Sådan her:

For første gang i Danmark – Wintersun!
Det finske metalband er grundlagt tilbage i 2004 af frontmand og forsanger Jari Mäenpää, og samme år udgav de det højt roste debutalbum Wintersun. Otte år efter udgav bandet deres andet album Time I, som sandelig mødte deres fanbases forventninger med sange som Sons of Winter and Stars og Time.

I 2017 udkom bandet med deres tredje studioalbum The Forest Seasons. Dette album inviterer lyttere på en musikalsk rejse i en mystisk skov med blot fire sange, der til sammen varer 54 minutter. Albummet er Wintersuns mest varierende opus, der adskiller sig meget fra andre albums. Når Wintersun besøger Gimle, tager metalbandet derfor publikum med på en musikalsk rejse af den anden verden – en koncert, du ikke må misse!

Seven Thorns
Danmarks bedste Power Metal band Seven Thorns har taget hul på et nyt kapitel med udgivelsen af deres tredje album i december. Fundamentet er fortsat klassisk og neo-klassisk, men vægten er lagt på noget mørkere og tungere end førhen. Resultatet er catchy, store og slidstærke melodier, højt teknisk niveau og et mættet, mørkt lydbillede rigt på detaljer.

Som bandets guitarist og sangskriver Gabriel Tuxen siger: “Vi ville lave et album der var sjovt at spille live, og som både appellerede til vores fans og folk der ser os live første gang. Det synes jeg lykkedes for os, og mere til”.

Dette er Ethereal Kingdoms.
Voldsom skønhed. Uventet brutalitet.

Theatrical symphonic metal projektet Ethereal Kingdoms karakteriseres ved en intens og ufordusigelig liveperformance.

I krydsfeltet mellem show og koncert, bydes du indenfor i et univers af svimlende høje toner, flænsende skrig, dybfølte soloer og knuste violiner.

Til trods for ensemblets korte eksistens, har de allerede flere anmelderroste koncerter bag sig fra bl.a. Royal Metal Fest, SPOT festival og support for Finntroll.

I efteråret 2019 løftes sløret for bandets debutplade, der udkommer worldwide via Mighty Music.

4,5/5 || Revolution-inc.dk ||Royal Metal Fest 2019
“Der er kælet langt mere for detaljerne end hos flere større grupper indenfor den symfoniske metal.”

9/10 || HEAVYMETAL.DK || Royal Metal Fest 2019
“Jeg gik derfra med en oplevelse af noget helt unikt (…) Forsangerinde Sofia Schmidt har en vokal, som ikke kan sammenlignes med andet på den danske metalscene ”

Faanefjell
Faanefjell blev skabt i 2009 i en røgfyldt kælder, hvor de skrev tre sange omkring vrede trolde, mens de drak mjød. Deres debutalbum, Trollmarsj, udkom i 2010 og fortæller en historie om to vrede trolde på en rejse. Bandet har siden deres start bevist, at de er et stærkt liveband, og på scenen kan man opleve dem i troldekostume med lysende, gule øjne.

I november 2018 udkom studioalbummetDovrefall, som bygger oven på troldeuniverset. Dette album viser en mørkere og mere brutal metallyd, end vi er vant til fra Faanefjell.
—————————–
Fredag d. 30. august 2019
Dørene åbner: kl. 19.00
Koncerten starter: kl. 20.00
Koncerten er stående

Forsalg: 275 kr.
Pris i døren: 290 kr. (såfremt der ikke er udsolgt)
Billetter via gimle.dk

Forlæng oplevelsen med et besøg i Gimles hyggelige café, der er åben før og efter koncerten.

Tid

(Fredag) 20:00 - 23:00

Sted

Gimle

Helligkorsvej 2