August, 2019

29aug20:0021:00Sommerkoncert med Nathan Laube

Om arrangementet

Velkommen til internationale sommerkoncerter i Roskilde Domkirke! Hver torsdag i juni, juli og august slår vi dørene op til internationale sommerkoncerter med nogle af verdens mest fremtrædende organister. Traditionen blev startet af domorganist Kristian Olesen efter den seneste store renovering af Raphaëlisorglet tilbage i 1990’erne. Alle koncerter starter kl. 20.00, men allerede fra 19.30 er der koncertintroduktion – og der er gratis adgang.

OM ORGANISTEN
Nathan Laube regnes for en af tidens allerstørste orgelsolister. Han har sin base som professor ved den berømte Eastman School of Music i Rochester, NY, men han turnerer i hele verden som en meget efterspurgt solist. Nathan Laube har bl.a. modtaget en Grammy for sit album med værker af Stephen Paulus.

OM ORGLET
Roskilde Domkirke har et unikt historisk orgel – Raphaëlisorglet – som regnes for at være et af de vigtigste historiske orgler i Nordeuropa. Når du lytter til orglet, hører du klange fra tre århundreder, og blot det at se på orgelfacaden er en tidsrejse. Den består af stilelementer fra gotik, renæssance og barok.

KONCERTINTRODUKTION
Inden hver sommerkoncert er det muligt at høre en introduktion kl. 19.30. Introduktionerne kan omhandle aftnens program og solist, udvalgte værker og komponister, samt Raphaëlisorglet og musikhistorisk nedslag.

Tid

(Torsdag) 20:00 - 21:00

Sted

Roskilde Domkirke - Roskilde Cathedral

Domkirkepladsen 3