Mad & Drikke Sponsoreret indhold

Autentisk vietnamesisk street food: Traditionelle retter du let bliver afhængig af

Med “Lækre Smagsoplevelser i Roskilde” sætter vi fokus på alle de spændende kulinariske oplevelser, området byder på. Vi spotter de gode cafeer, restauranter og kaffebarer og udvælger særlige menuer, desserter, is og andre oplevelser til gane og mave. Den næste oplevelse i serien bringer os til et stykke af Vietnam midt i Roskilde.

I en hyggelig, pastelblå bygning midt i Roskilde finder du den vietnamesiske restaurant ĂN NO, der serverer klassisk vietnamesisk street food i autentiske rammer. Så snart du træder indenfor, er det som at træde ind i et rigtigt vietnamesisk gadekøkken. Her fortsætter de klare farver, som Vietnam er særligt kendt for, og gæsterne kan sidde på fine, farvede plastikstole, mens de nyder maden i den intimt indrettede restaurant. Mens du venter, kan du følge med aktiviteten i køkkenet, der er i åben forbindelse med restauranten, hvilket giver en helt særlig personlighed til stedet.

I en hyggelig, pastelblå bygning midt i Roskilde finder du den vietnamesiske restaurant ĂN NO

Køkkenchefen og ejeren af restauranten Thong Dinh Le er uddannet kok og har boet i Danmark, siden han var ni år. Han har været med til at starte den anerkendte restaurant Le Le op, og har i mellemtiden været tilbage med egen café i Saigon, hvor han kommer fra for at lære endnu mere om de vietnamesiske køkkentraditioner.

Thong Dinh Le åbnede ĂN NO, der betyder ’spis mæt’, i 2018 sammen med sin kone, og fokus er på gadekøkkenets autentiske retter. Retter, der kan tilberedes hurtigt til både take-away og til at spise i restauranten, men som alle er lavet helt fra bunden og med friske råvarer. Netop aktiviteten og den livlige stemning i restauranten afspejler også et typisk vietnamesisk gadekøkken.

Alle retter er lavet helt fra bunden og med friske råvarer.

Maden er baseret på bedsteforældregenerationens gamle, originale opskrifter og ud fra tanken om, at maden skal være så autentisk og ægte som overhovedet muligt. Thong går op i kvaliteten og har specialiseret sig i maden på menukortet og i, at det skal smage helt rigtigt hver gang og præcis, som de gør i Vietnam. Retterne er baseret på grøntsager og urter og er derfor også et sundt alternativ i hverdagen.

Maden er på gamle og originale opskrifter ud fra tanken om, at maden skal være så autentisk og ægte som overhovedet muligt

Så kig ind på ĂN NO, og vælg mellem traditionelle retter som for eksempel sprødstegte forårsruller, vietnamesisk kyllingesalat, smagfulde banh mi, forskellige risnuddelsalater med for eksempel marineret svinekød på spyd og ikke mindst traditionelle retter som Pho og vietnamesisk kylling i karry. Alt sammen noget, der kan få mundvandet til at løbe, og når du først har været der én gang, er det svært ikke at blive afhængig. Heldigvis kan alt købes som take-away, så du ikke er bundet af, at der er plads i restauranten.

ĂN NO
Helligkorsvej 4A
4000 Roskilde
www.an-no.dk

I samarbejde med ĂN NO