Mad & Drikke Sponsoreret indhold

Fem lækre smagsoplevelser i Roskilde

Roskilde er måske nok en af landets ældste byer, men når det kommer til spisesteder er byen alt andet end gammeldags. Med status som studie- og festival by placerer Roskilde sig som en ung og dynamisk købstad med mange spændende og nytænkende spisesteder. ForByen guider dig her til 5 favoritter.

Café Freunde

Cafe Freunde er stedet man mødes til lækker Café mad.

Sommetider kan man komme til at glemme, hvorfor det er så fedt at gå på café. Vi glemmer, hvor hyggeligt det er at mødes med veninderne til en god kop kaffe, at spise brunch med kæresten eller tage forældrene med ud til frokost. På Café Freunde kommer man hurtigt i tanke om, hvorfor man gider at rejse sig fra sofaen og gå ud. Som navnet antyder, er det et venligt sted, hvor man straks føler sig velkommen, og hvor duften af hjemmebagt brød får stedet til at virke både indbydende og hjemligt. Freunde er den ven, som altid har boller i ovnen, hvor det er helt okay at blive til aftensmad, og som hver weekend byder på brunch-buffet med alt, hvad et sulten hjerte kan begære. Og så kan de tilmed lave mad på Freunde. Kvaliteten er i den decideret høje ende, når det kommer til café-standarter, man smager tydeligt, at der er forståelse for råvarer, sammensætninger og frem for alt – smag!

Cafe Freunde
Akacielunden 9
4000 Roskilde
Tlf: 46 13 43 53
www.cafe-freunde.dk

Bagels To Eat

Byg din egen Bagel lige som du ønsker den.

Midt på Hestetovet ligger en sandwichbar, som på ingen måde må skues på hårene. Den forvoksede pølsevogn ligner, ved første øjekast, ikke et sted med hjemmelavede bagels i absolut topklasse – det er i imidlertid lige hvad du får når du besøger Bagels To Eat. Der er både mulighed for selv at bygge din Bagel, med lige de ingredienser som du har lyst til – og at gå på opdagelse i det overskuelige og velvalgte menukort, som byder på alt fra Færøsk laks og hjemmelavet tunmousse, til grillet kylling og oksekødspastrami. Priserne er i den lave ende og smagende er i top. Tag en Bagel under armen og sæt dig på torvet mens du lader byens puls passere forbi, og maven blive mæt af en særdeles velsmurt Bagel.

Bagels To Eat
Hestetorvet 20
4000 Roskilde
Tlf: 46 36 66 86
www.bagelstoeat.dk

WHY Food And Cocktails

WHY Food & Cocktails er et kulinariske krydsfelt mellem asiatisk og skandinavisk kogekunst

I kategorien over gastronomiske oplevelser, som klart er værd at rejse efter findes WHY. Det er et unikt køkken der arbejder i det kulinariske krydsfelt mellem asiatisk og skandinavisk kogekunst. Den kendetegnende kombination af de to verdenskøkkener, skaber grundlaget for et anderledes menukort hvor det er berigende at finde retter man ikke umiddelbart er stødt på før. Confiterede hot wings, syltede porre med chili-gelé og entrecote med stjerne anis –reduktion er nogle af favoritterne fra det farverige og betagende menukort. Tilmed laver WHY Food and Cocktails, som navnet også antyder – lækre og innovative cocktails. Snyd ikke dig selv for byens, – måske mest spændende spiseoplevelse.

WHY Food and Cocktails
Ringstedgade 28B
4000 Roskilde
Tlf: 88 34 19 00
www.whyfac.dk

Halifax

Halifax burgers er ærlige råvare med stor smag og mange kombinationer

Halifax- burgerkæden var blandt de første til at etablere sig på den danske madscene, da den store burger-revolution for alvor tog fat. Konceptet er ærlige råvare med stor smag og mange kombinationer. Menukortet er sjovt og uhøjtideligt, fuldstændig som restaurantens indretning og personale. Som noget ret unikt for en burgerbar, serverer Halifax også special-øl, vin og cocktails af høj kvalitet. Hele tanken omkring at burgermad ikke er underlødig føde, understreges ved den gennemførte stil og respekt for kædens eget koncept. Restauranten i Skomagergade er hyggeligt indrettet med intime kroge og sjove detaljer. Et kæmpe plus er at Halifax også laver deres snaskede burgere som take-away.

Halifax Burgers
Skomagergade 38
4000 Roskilde
Tlf: 82 30 43 09
www.halifax.dk

Zhiki Sushi

Zhiki Sushi har passion for knivskarp gourmetsushi

Zhiki Sushi er ejet af Dymong og Sry, som har været med til at stille sulten hos sushi-glade danskere siden 2005, dengang sushien for alvor blev introduceret til Københavns spisegæster. Som et større familieforetagende var parret med til at starte en af de første sushikæder Sachi Sushi i indre København.I 2011 gik Dymong og Sry selvstændigt og startede Zhiki Sushi på Ro´s Torv i Roskilde.

Med 13 års erfaring og ikke mindst en passion for knivskarp gourmetsushi, har Zhiki Sushi givet Roskildegensere en oplevelse af det japanske køkken på højt niveau. Hos dem er den absolut højeste prioritet kvalitet. Kokkene arbejder kun med de bedste kvalitetsvarer, råvarerne er altid friske og der lægges mange kræfter i selve tilberedelsen. For hvis der er noget de elsker mere end fisk er det glade gæster.

Zhiki Sushi
RO’s Torv
4000 Roskidle
Tlf: 44 44 55 36
www.zhikisushi.dk