Mad & Vin Sponsoreret indhold

4 lækre smagsoplevelser i Ringkøbing

Med Vesterhav og byliv, gourmet og røde solnedgange er Ringkøbing, ikke uden grund, ofte blevet kaldt Vestjyllands hovedstad. Den charmerende købstad stammer helt tilbage fra 1400-tallet hvor forbindelsen gennem Ringkøbing fjord til Vesterhavet, gjorde placeringen af byens havn, til et betydningsfuldt knudepunkt for den jyske søfartstrafik.

Byen er signifikant med de røde Plesner-huse som emmer af dansk idyl og lune sommeraftener. De brostensbelagte gader og gamle huse udgør en charmerede ramme om de mange kulturelle- og gastronomiske oplevelser som Ringkøbing – og omegn, har at byde på.

Hvad end du besøger byen for at se træskulpturende på havnen, høre levende musik på torvet, opleve vægterne eller noget helt andet – så giver ForByen dig her en guide til lækre smagsoplevelser for enhver smag.

Restaurant Sandgaarden

Frankofile tendenser på vestjyske råvare – så enkelt kan Restaurant Sandgaarden beskrives. Her er der tale om en sand perle af gastronomisk akkuratesse. Med en perfekt beliggenhed midt på den pulserende Badevej, på vej mod Søndervigs hvide klitstrande – ligger restauranten placeret midt i et solbeskinnet smørhul.

Restaurant Sandgaarden har den skønneste terrasse hvor det altid er muligt at finde læ for vinden og nyde både kaffe, kolde fadøl eller en let frokost. Sandgaarden er et fantastisk bud på vestjysk gourmet i absolut topkvalitet. Niveauet er overraskende højt og specielt kombinationen af de frankofile tendenser, blandet med vestjyske råvare af højeste kvalitet, gør Sandgaardens køkken til noget ret unikt. Når man både er i stand til at smørstege en rødspætte til perfektion og kan præstere en fejlfri Gateau Marchel, så vidner det om hvorfor folk valfarter langvejs fra for at spise på Restaurant Sandgaarden.

Hvis man er i området og ønsker at forkæle sine smagsløg med en oplevelse i særklasse, så er Sandgaardens d’luxe – menu i sandhed et måltid for livet. Her kommer man hele vejen rundt om den stolte vestjyske kogetradition, mens den forfines med franske teknikker og toppes med smagen af trøffel. Hvis den skal have ekstra gas, så kan du med fordel lade dig forføre af restaurantens omfattende vinkort – eller tilkøbe den velvalgte vinmenu.

Restaurant Sandgaarden
Badevej 12, Søndervig
6950 Ringkøbing
tlf: 97 33 83 99
Hjemmeside: http://www.sandgaarden.dk/

Angelina´s

’Life is a dessert’, står der sirligt skrevet over døren på den lille café som er beliggende i første klitrække på Søndervig strand. Her kan man sidde og nyde det smukke Vesterhav mens man mæsker sig i alverdens søde sager. Agelina’s er kendt for deres fabelagtige desserter, men caféen er meget mere end en udvidet is-butik. Specielt det velassorterede udvalg af frozen yoghurt med alverden toppings, som det søde hjerte kan begære, gør caféen til noget ganske særligt.

Angelina har udvidet sortimentet og serverer nu også diverse café-retter som sandwich, salater og nachos. Det er også muligt at få brunch i første række til havet. Det helt store tilløbsstykke ér og bliver dog de helt fænomenale pandekager og vafler som den charmerende café tilbyder. For hvis der er noget Angelina’s kan, så er det at lave lækre tynde pandekager og sprøde vafler, uanset om du er til de søde varianter med is, frugt og chokoladesauce, eller om du har mod på en omgang spinatvafler med rejer – så er Angelinás helt sikkert et besøg værd.

Angelina´s
Badevej 45
6950 Ringkøbing
tlf: 60 65 92 95
Hjemmeside: https://angelinas.dk/

Peking Restaurant

En overdådig kinesisk buffet, Mongolian BBQ og en hyggelig placering på Ringkøbing havn. Peking Restaurant er en charmerende eksotisk perle, midt på havnen og med en hyggelig og uprætentiøs stemning. Indretningen er forventelig asiatisk i sit udtryk og specielt det hyggelige udendørsområde gør restauranten særlig skøn i sommerperioden, hvor maden kan nydes med udsigt over den gamle havnefront.

Maden er lækker og buffeten indeholder alt det man kan komme i tanke om at ønske sig. Specielt lækkert er det at de på Peking restaurant laver deres egne forårsruller, ligesom at de også tilbyder Mongolian BBQ, hvor det er muligt selv at blande en wok-ret som bliver stegt mens du ser på. Peking er et oplagt valg hvis hele familien skal ud og spise sammen, da der her er god plads til både børn og bedsteforældre, som alle kan finde deres livretter i buffet og samtidig føle sig ganske velkommen. Det mest utrolige er at priserne er mere end billige, det er helt uforståelig hvor meget god mad man får for pengene her. Der er i den grad tale om ’value for money’, når du besøger det lille stykke af Kina, lige her, midt i det vestjyske.

Peking restaurant
Ved Fjorden 2A
6950 Ringkøbing
tlf: 97 32 63 50
Hjemmeside: http://www.pekingringkobing.dk/

Søndervig steakhouse & fisk

Som navnet antyder er ’Søndervig steakhouse & fisk’ en fiskerestaurant og steakhose i ét. Her kan du med fordel gå ombord i den friske fiskebuffet som hovedsageligt indeholder lokale specialiteter og klassiske fiskeretter. Det er også muligt at bestille retter direkte fra det store a la carte-kort eller gå ombord i den store kødbuffet, som der bydes på hver aften. Hvis man ikke er på jagt efter den store fiskeoplevelse, er der rig mulighed for at blive mæt i en af restaurantens gode bøffer. De kan helt sikkert også noget med kød. Bøfferne er steget til perfektion og smager af glade køer fra nærtliggende marker. Stedet byder også på is-buffet, som er designet til at gøre alle børn og søde sjæle meget lykkelige.

Interiøret er klassisk Steakhouse med træmøbler og levende lys på bordene, mens lyden af Vesterhavet skvulper i horisonten. Søndervig steakhouse & fisk er god mad til rimelige priser og i hyggelige omgivelser. Der bliver ikke foregivet en hel masse, eller skjult noget under gulvtæppet, maden er ærlig, god og uden alt for mange unødige anstalter.

Søndervig steakhouse & fisk
Lodbergsvej 16, Søndervig
6950 Ringkøbing
Tlf. 97 33 85 05
Følg på Facebook: https://www.facebook.com/steakhousesondervig/