Mad & Drikke

Valgdag: Lav dit eget valgflæsk

Uanset hvilken farve du hælder mod i stemmeboksen, så lover ForByen dig en portion sprød, saltet, cremet og velsmagende gang valgflæsk når du har udført din borgerpligt

Fortiden ligger vi øre til mange løfter og gode intentioner fra landets politikere frem mod det nært forstående folketingsvalg. Når vi på onsdag har været ved stemmeurnerne og skal hjem, for spændt at vente på resultatet – så er det derfor en nødvendighed med en god omgang af den danske nationalret: Stegt flæsk med persillesovs.

Opskrift
(4 personer)

  • 800 g. flæsk i skiver
  • 600 g. kartofler
  • 50 g. smør
  • 3 dl. mælk
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 lille bundt kruspersille
  • 1 glas syltede rødbeder
  • salt & peber

Sådan gør du:

  • Læg flæsket på en rist og salt det godt
  • Kom en bageplade med bagepapir i bunden af ovnen (for at mindste griseriet) og steg flæsket midt i ovnen 30 – 45 minutter ved 175 grader varmluft
  • Kog kartoflerne i saltet vand til de er møre
  • Lige inden flæsket er færdig, laves sovsen ved at smelte smørret i en lille gryde ved lav varme.
  • Kom mel i gryden og pisk grundigt, kom herefter mælken i lidt af gangen og juster konsistensen med vandet fra de kogte kartofler
  • Kog saucen i ca. 5 minutter og kom til sidst den friskhakkede persille i.
  • Smag til med salt og peber!

Velbekomme og god valgdag!