Mad & Drikke

Smuk & lækker Påskekage

 

Denne lækre og virkelig fine kage vil med sikkerhed gøre lykke på Påskebordet – også er den helt uden gluten.

Opskrift
(12 ps).

  •  320 g. glutenfrie havrekiks
  • 100 g. smør
  • 400 g. flødeost
  • 100 g. flormelis
  • 1 tsk. vanilje ekstrakt
  • 3 dl. piskefløde
  • 300 g. knuste små chokoladeæg
  • 100 g. blandende chokoladeæg til pynt

 

Sådan gør du:

Blend kiksende fine med en stavblender

Smelt smørret forsigtigt i en gryde og bland det sammen med de blendede kiks

Tryk blandingen ud i bunden af en springform, beklædt med bagepapir, således at det danner en fin og ensartet bund til kagen.

Sæt bunden i køleskabet i minimum 30 minutter

Bland kagens fyld af flødeost, flormelis og vaniljeekstrakt som røres grundigt, enten på en røremaskine eller med en håndmixer.

Pisk fløden let og vend den forsigtig med flødeosten og de knuste chokoladeæg (pas på at massen ikke skiller)

Kom fyldet på den afkølede bund og sæt kagen på køl i 4-5 timer, gerne natten over.

Inden servering pyntes kagen med de resterende æg.

Velbekomme!