Livsstil Sponsoreret indhold

45 års erfaring med gulve

Det er 45 år siden, Allans Gulvbelægning blev grundlagt og lige siden har virksomheden leveret alle typer af gulvbelægning til både privat og erhverv i det meste af Randers og Aarhus-området. Flere af medarbejderne har været med i mange år – en enkelt endda helt fra dengang det hele startede. Alle har en uvurderlig viden om de mange forskellige slags gulvbelægninger, der findes på grund af de mange år i branchen.

At lægge gulve er nemlig et håndværk, der kræver stor viden om overflader og undergulve – lige meget, om der er tale om tæpper, vinyl, kork, linoleum eller trægulve. Når der er kommet nye medarbejdere til virksomheden, er de blevet lært op af erfarne folk, og det er noget, der giver tryghed for kunderne. For én ting er uddannelsen til gulvlægger, men en anden er den praktiske viden, man kun får gennem erfaring og ved at udføre arbejdet i praksis.

Den, du får rådgivning af, er ofte samme person, som kommer ud og lægger dit gulv. Du får derfor vejledning og råd af én, der ved, hvad han har med at gøre,” fortæller Christian Thomasen, der er medejer af Allans Gulvbelægning.

Christians far, Henrik Thomasen, overtog Allans Gulvbelægning af grundlæggeren Allan, og da Christian blev 18 år, blev han en del af firmaet og har været det i næsten 30 år. Han fremhæver, at kvaliteten skal være i orden både i forhold til produkterne og ikke mindst håndværket.

Gulve i Den Gamle By

Der er selvfølgelig sket en stor udvikling inden for gulve, siden jeg startede. I dag ser vi især, at vedligeholdelsesfri og funktionelle gulve vinder frem. Der findes mange typer gulve, der er meget slidstærke og næsten ikke kræver noget vedligehold. På den måde skal man ikke tænke over for eksempel oliering og lakering. Den næste tendens, der kommer frem, er mere miljøvenlige gulve, der er fri for blandt andet ftalater og kan genbruges eller afskaffes på en miljøvenlig måde, når gulvet skal udskiftes, fortæller Christian.

Det er dog ikke alle kunder, der efterspørger det nyeste og mest moderne inden for gulve. Den Gamle By i Aarhus har i de seneste mange år bygget på den moderne by fra 1960 og frem. Her har håndværkerne haft brug fra erfarne folk i forhold til datidens gulvbelægninger, og Allans Gulvbelægning har derfor hjulpet med at lægge mange forskellige typer af gulve, som de så ud dengang. Blandt andet har de lagt linoleum, som det så ud i en børnehave for mange år siden.

Det har været en af de sjovere opgaver. Det er jo gulve, som de så ud, dengang jeg selv var dreng, og det bringer selvfølgelig minder frem. Det er sjovt at være med til at fortælle en del af Danmarks historie med vores håndværk, siger Christian.

Kontakt

Allans Gulvbelægning
Logevej 4
Harridselv
8930 Randers Øst
Telefon: 20 16 23 25 / 40 108308
Hjemmeside: https://www.allansgulv.dk/

I samarbejde med Allans Gulvbelægning