Livsstil

Sådan bekæmper du bedst en begyndende forårssnue

De fleste kender det med at næsen løber, halsen er rug og dit hoved føles som om du konstant har en, alt for lille cykelhjelm på. ForByen giver dig her en stensikker kur mod alle de onde kræfter som går under navnet ’snue’

” Du skal bare have en Romtoddy” – sådan har de fleste hørt aldrende familiemedlemmer prædike når du nyser uhæmmet, eller bliver ramt af et altødelæggende hosteanfald midt i familiefrokosten. Dine bedsteforældre har helt sikkert den overbevisning at alting kan kurres med lidt lun alkohol, måske har de ikke altid ret – men din begyndende forårssnue kommer helt sikkert på tilbagetog hvis du bekæmper den med denne killer-cocktail.

Toddy, Grog eller Punch – kært barn har mange navne og fælles for dem alle er grundingredienserne: Vand, spiritus, sukker og citronsaft som varmes op og nydes til din krop fornemmer den beroligende og søvndyssende effekt.

Grundopskrift

  • ½ dl. Mørk rom (brug Stroh-rom hvis du er meget hårdt ramt)
  • 1 dl. kogende vand
  • 2 tsk. Honning eller rørsukker
  • 1 skive citron
  • 2 store stykker appelsinskal

Det hele hældes sammen i et gals eller krus med hank og nydes indtil den ønskede virkning indtræffer.

Hvis du synes grundessen bliver lidt for fersk i smagen, eller hvis du på tredje dagen trænger til lidt afveksling, så er der flere ingredienser som du med fordel kan tilføje; Eksempelvis gør par skiver frisk ingefær og en hel kanelstang underværker for både smag og virkning. Er du til den lidt mere krydrede variant kan også hele kardemommekapsler, stjerne anis og nelliker tilføjes. Ønsker du derimod at stimulere din søde tand, samtidig med med at blive helbredt, så erstat det kogende vand med frugte.

Skål og god bedring.