Mad & Drikke Sponsoreret indhold

Drømmen, der blev til en café

De var på udkig efter et sted, der kunne være deres. Søren Schack og hans kone Birgitte gik nemlig med en drøm om at blive selvstændige, om selv at kunne styre deres arbejdstider og om at bygge noget op, sammen. Det er 10 år siden til januar, at parret overtog Café K i Storegade, der var åbnet i 2007 og søgte nye ejere.

Siden er det gået stærkt med op til flere Gazellepriser og yderligere to caféer i Silkeborg og på Trøjborg. Tilbage i 2009 var det ellers midt i finanskrisen og det var rent held, at banken ville låne parret til sådan et projekt. Men de tog chancen med Søren og Birgitte, men renterne var høje og egentlig burde det have taget fem år at tilbagebetale lånet. Det tog kun 6 måneder.

Jeg tog bijobs og både mig og Birgitte arbejdede 90 timer om ugen og levede nærmest af vand og brød,” fortæller Søren.

Søren Schack og hans kone Birgitte har gennem 10 år serveret lækker cafémad i hjertet af Randers

Men caféen var deres projekt, deres første fælles baby og al energien, de lagde i stedet, gav pote.

Energi og personlighed

Når man træder ind i caféen i Storegade i Randers, kan man næsten fornemme, den selvsamme energi, som stedet blev genfødt med i 2009. Noget af det, parret lægger mest vægt på, er venlig betjening, god tid til kunderne, personlighed og ikke mindst et menukort med lækker cafémad af god kvalitet. Selvom de er sammen om forretningen, har de hver deres arbejdsområde og kompetencer.

Birgitte står ofte selv i caféen. Hun holder meget af, at få en sludder med gæsterne og hun tager sig tid til det. Jeg bruger selv mere tid på administrationen og er nok mere købmanden bag det hele. Men uden hver vores egenskaber, kunne stedet slet ikke eksistere. Vi supplerer hinanden,” fastslår Søren.

Brunch tallerken fra Café K

Søren er uddannet butiksassistent hos Metro i Aarhus med speciale i slagter. Netop jobbet hos Metro gjorde, at han hver dag mødte flere café- og restaurantejere og fik del i deres historier, bekymringer og drift. En viden, han sugede til sig. Han blev efterhånden klar over, at drømmen om at være selvstændig, nok skulle være inden for restaurationsbranchen. Birgitte var oprindeligt uddannet frisør og netop kundeplejen inden for frisørfaget, har hun taget med sig til Café K.

Tanker om fremtiden

En del af drivkraften bag caféen er, at Søren altid tænker fremad. Han har netop foretaget det, han kalder en 2.0 renovering og har allerede gang i næste projekt. Han vil udvide køkkendelen og have endnu flere hyggelige kroge i diskoteksdelen af caféen, som parret tilkøbte for 4 år siden. Men hele tiden, er det med fokus på gæsterne og deres ønsker.

Søren Schack går allerede med tanker om at udvide det nuværende køkken

Det er vigtigt for mig, at vi ikke står stille. At vi hele tiden følger med tiden og at vi også tænker på fremtidens gæster, når de stamkunder vi har i dag, ikke er her mere,” siger han.

Kundeskaren er bred og det er helt bevidst, at der skal være plads til alle og alle aldre. Her er for eksempel et børnehjørne, som er inspireret af parrets tre børn Mikkel, Gry og Freja på henholdsvis 4, 5 og 7 år. Børn er derfor meget velkomne og der er da også særlige børneretter på menukortet.

Børnene er jo fremtidens gæster, og det kunne jo være hyggeligt, hvis de vender tilbage som voksne og besøger den café, hvor de kom med deres mor som små,” siger Søren.

Deres egne børn har da også selv bestemt, at de vil være det samme som mor og far, når de bliver voksne. De har allerede fordelt caféerne imellem sig. Og med det i sigte, kan man nok roligt forvente samme høje niveau hos Café K langt ud i fremtiden.

Kontakt
Café K
Storegade 8
8900 Randers C
Tlf: 8647 4100
Hjemmeside: Café K

I samarbejde med Café K