Mad & Drikke

Sådan laver du dine egne storslåede Eggs Benedict

Jeg er besat af Eggs Benedict. Det er hands down den bedste morgenmad og sådan er det bare.
Retten, der efter sigende skulle være opfundet af en pensioneret Wall Street-børsmægler i 1894 der hjemsøges af så ubehagelige tømmermænd, at han simpelthen opfinder denne ret for at lindre sine symptomer.
Her får du den klassiske, men mulighederne er endeløse.

Opskrift:

Ingredienser (til 2 personer)
2 meget luftige, flade boller, halveret på langs. Ikke noget med Ciabatta her. Bedst fungerer engelske muffins, men dem har jeg indtil videre kun fundet i Irma.
4 stykker god landskinke, og/eller bacon
4 hele æg til pocheringen
Hollandaise sauce (vil du ikke lave selv, kan du også ty til Knorrs)
2 tsk vineddike, til pocheringen
Salt og peber
Persille eller purløg, til pynt
Til Hollandaisen:
250 gram smør
3 æggeblommer
1 spsk citron
Salt og peber – hvis du kan opstøve hvid peber, ser det pænest ud

Sådan gør du

Hollandaise sauce:

Lav den i blender og hold den så varm.
Smelt smørret ved lav temperatur i mikrobølgeovn i 60 sekunder. Læg et stykke køkkenrulle over, så sprøjter det ikke. Tag æggene ud af køleskabet, og lad dem hvile i 30 min. Lad også smørret hvile i 30 min.
Hæld blommer og citronsaft i blenderen og kør det igennem i 30 sekunder. Tag nu sikkerhedslåget af din blender og tilføj dit smør i en tynd stråle i 60 sekunder. Smag til med salt og peber som det passer dig.

Æggene og tilbehør:

Rist dit brød, steg din landskinke og din bacon af. Hold det varmt.

Efter mange års prøvelser, vil jeg anbefale at pochere æg i en pande.

Fyld en pande med 5 cm vand og din vineddike og bring det i kog. Vinkeddiken vil sørge for, at æggene holder bedre sammen. Skru derefter ned for varmen, så det ikke bobler heftigt. Slå forsigtigt dine æg op, og lad dem dumpe ned i panden, én efter én. Med en gaffel folder du nu æggehviden på hvert æg op omkring ægget. Forstil dig, at du pakker æggeblommen ind i æggehviden, nedefra og op. Kog dem max 3 minutter, tag dem forsigtigt ud og hold dem varme.
Smør din let-ristede bolle med smør, læg et stykke skinke på, læg dit pocherede æg på skinken, og hæld rå mængder af din hollandaise sauce ovenpå. Kværn en smule peber over.
Pynt med hakket purløg eller anden krydderurt og bum – du har nu lavet verdens bedste morgenmad.

Tip:

Du kan med fordel bytte skinken ud med røget laks (Eggs Royale), med dampet spinat (Eggs Florentine), tilføje stegte portobello svampe eller kombinere det hele og finde på noget helt nyt.