Mad & Drikke

”Ægte” sweet potato fries med mayo

Når pomfritter bare skal spises som snacks, så skal de altså være ordentlig gode. Ikke bare som ovnbagte rodfrugter eller dem du kan købe på frost i supermarkedet. Det dur ikke. Gode pomfritter skal være helt bløde indeni og knasende sprøde udenpå, hvis du spørger mig.

Det kræver lidt forberedelse, kærlighed og tålmodighed, men resultatet er helt klart det værd. Det samme gælder faktisk for dip’en. Og gode pomfritter fortjener altså en god dip. Her er en variant med estragon mayo. Foretrækker man chili, sennep eller en helt plain mayo, kan man selv justere i opskriften.

Ingredienser: fritter

6-7 søde kartofler
Vand
2 spsk. God æbleeddike
1/2 dl olie
Groft salt

Sådan gør du

  1. Rens kartoflerne, eventuelt med en kartoffelbørste, så lidt skræl sidder tilbage – de må gerne være lidt grove. Skær de rensede kartofler i tynde både.
  2. Kog kartoflerne i vand og eddike indtil de er møre.
  3. Fordel de kogte kartoffelbåde på et stykke bagepapir, dup dem tørre og lad dem afkøle i cirka en 1/2 time.
  4. Hæld olie på en stor pande, og steg kartoflerne godt indtil de begynder at tage farve. Tag kartoflerne af og lad dem køle 20-30 minutter.
  5. Fordel kartoflerne på et stykke bagepapir på en bageplade, drys med salt og bag i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter (varmluftsovn). Tænd eventuelt for grill de sidste minutter, så de bliver helt sprøde.
  6. Lad pomfritterne køle af i 5-10 minutter før servering.

Ingredienser: mayo

2 pasteuriserede æggeblommer
2 tsk æblecidereddike
2 1/2 dl olie
1 spsk sennep
Salt og peber
Estragon efter smag

Sådan gør du

  1. Pisk æggeblommer et par minutter for sig selv – jeg plejer at bruge en stavblender
  2. Tilsæt æblecidereddike og pisk indtil æggeblommerne blive lyse og tager lidt form
  3. Herefter tilsættes olien lidt ad gangen indtil konsistensen er passende
  4. Smag til med estragon, salt og peber