Det Sydfynske Øhav Sponsoreret indhold

Selvforkælelse og gourmetoplevelse i smukke og historiske omgivelser

Med “Lækre Smagsoplevelser sætter vi fokus på alle de spændende kulinariske oplevelser, området har at byde på. Vi spotter de gode cafeer, restauranter og kaffebarer og udvælger særlige menuer, desserter, is og andre oplevelser til gane og mave. Den næste oplevelse i serien bringer os til Det sydfynske øhav til en ekstraordinær restaurantoplevelse på Skrøbelev Gods på Langeland.

Midt i det smukke sydfynske øhav ligger idylliske Langeland, som H.C. Andersen kaldte for Danmarks have. Det er også her, det historiske og meget smukke Skrøbelev Gods ligger i naturskønne, landlige omgivelser og omgivet af åbne marker. Det prægtige gods blev opført i 1669 og de historiske bygninger siden blevet restaureret på en elegant måde, så der er balance mellem de moderne faciliteter og den oprindelige arkitektoniske charme.

Hvis du trænger til en aften eller dag i selvforkælelsens tegn, hvor du og din partner har brug for ikke at skulle tænke på andet end blot at være sammen, er Skrøbelev gods en oplagt mulighed.
I kan starte med en kop kaffe med kage og efterfølgende gå en romantisk tur i haven og tage kærlighedsstien over broen ved den gamle voldgrav. I kan også starte det hele med en rundtur på det historiske gods, hvor fortællingerne ligger gemt bag hvert hjørne – blandt andet historien om den sidste halshugning på Langeland i 1834, og efterfølgende slutte aftenen af med en sand gourmetoplevelse i restauranten.

Gourmetkøkken

Den stemningsfyldte restaurant er placeret i godsets gamle riddersal, og så snart du træder indenfor, bliver du budt velkommen til en aften i helt fantastiske omgivelser. Den knitrende ild fra stedets 2 åbne pejse, de smukke massive Egetræsgulve og flotte, synlige bjælker i loftet vidner om stedets storhedstid.

Menukortet byder på gourmetoplevelser, der er inspireret af det franske og danske køkken, men med udgangspunkt i lokale råvarer og fokus på økologi. Chefkokken har selv hentet svampe i godsets skov og urter og grøntsager er dyrket i egen køkkenhave, mens tangen er hentet på den nærliggende strand.

En madoplevelse for både øjne og mave

Anretningerne er næsten et kunstværk i sig selv og tager udgangspunkt i et gastronomisk, innovativt køkken, der byder på velsmagende overraskelser. På menukortet er spændende og anderledes retter som hjemmerøgede skovduer med hjemmebagt brød og figner, braiseret kalvebryst med kastanjer fra godsets gamle kastanjetræ eller okseryg med timian og frossent jordbærskum fra årets jordbærhøst samt særligt udvalgte oste fra firmaets eget franske slot – Hattonchatel Chateau.

I kan nyde maden til den knitrende ild i de åbne pejse i hver ende af salen. Trænger I til en pause mellem retterne, kan I strække benene og gå en tur i vinkælderen, mens bordet blot venter, til I kommer tilbage igen, for det er jeres hele aftenen. I kan også få desserten bragt ned i pejsestuen ved vinkælderen eller rykke ned i de mere bløde chesterfield-møbler i enden af Riddersalen. Alt sammen kan sammensættes præcis, som I ønsker det, for det er jer, der er i centrum.

Skrøbelev Gods
Skrøbelev Hedevej 4
5900 Rudkøbing
www.skrobelevgods.dk

I samarbejde med Skrøbelev Gods