Landsdækkende artikler Sponsoreret indhold

Tre tips til dig, der gerne vil indrette det perfekte hjemmekontor

Drømmer du om et hjemmekontor, der både er hyggeligt, stilfuldt og praktisk? Et sted, der indbyder til produktive arbejdsdage, selvom du aldrig forlader hjemmets hyggelige rammer? Hvis du ofte arbejder hjemmefra eller har weekender eller aftener, hvor du har brug for at få lidt ekstra arbejde lavet, er det vigtigt med et en hjemmearbejdsplads, der fungerer. Det skal være et sted, hvor rammerne sikrer, at du får lavet lige så meget som på arbejde – også selvom du kan beholde natbukserne på hele dagen. I det følgende har vi derfor samlet tre tips til dig, der drømmer om det perfekte hjemmekontor.  

Find den helt rigtige skrivebord og stol 

Når du skal indrette dit hjemmekontor, er noget af det allervigtigste at finde det helt rigtige skrivebord og den rigtige stol. Det er afgørende, at du kan sidde behageligt i flere timer ad gangen, og samtidig bør du finde et skrivebord og en kontorstol, du finder smagfuld, da arbejdspladsen bliver rummets omdrejningspunkt. Der findes flere forskellige brands, der sælger flotte designerskriveborde og -stole. Et af dem er Egon eiermann, der specialisere sig i at lave praktiske stole og borde i et smagfulde og enkle designs. Deres kontorstole har et klassisk udtryk, samtidig med at der er særlig stort fokus på siddekomfort, og så passer de perfekt til Egon eiermanns minimalistiske skriveborde. 

Giv hjemmekontoret et personligt og hyggeligt præg med dekorative elementer

En af de største fordele ved at have et hjemmekontor, er, at man kan putte sit eget personlige præg på rummet og gøre det hyggeligt og hjemmeligt. Derfor er det vigtigt at tilføje forskellige dekorative elementer, der kan gøre hjemmekontoret til et hyggeligt sted at være. Det kan for eksempel være fine grafiske plakater fra Minida, vaser fra H Skjalm P, lysestager fra Ferm Living, en smuk hylde fra et brand som AYTM eller noget helt femte. Ligegyldigt, hvad du vælger, er det vigtigt med de personlige, dekorative elementer. Desuden kan det være en god idé at tilføje nogle grønne planter eller farverige, friske blomster, der giver kontoret liv. 

Har du ikke et selvstændigt rum, kan en uudnyttet krog fungerer som hjemmekontor

Er du en af dem, der ikke har et ekstra rum til rådighed, er der også rig mulighed for at lave hjemmekontor i en uudnyttet krog et sted i hjemmet. Er der for eksempel ekstra plads i soveværelset, stuen eller gæsteværelset, kan det fungerer lige så godt – særligt, hvis du kan afskærme arbejdspladsen med en reol eller lignende. Selvom du ikke kan indrette et selvstændigt lokale, gælder de samme råd, som beskrevet i ovenstående; det er stadig lige så vigtigt, at du får skabt en hyggelig og samtidig praktisk krog, der indbyder til produktivitet. Har du mulighed for at placere arbejdskrogen ved vinduet, er dette desuden fordelagtigt, da det er behageligt at tilbringe arbejdsdagen ved så meget naturligt lys som muligt. Samtidig kan det være rart at sidde et sted, hvor du har udsigt over haven eller vejen.