Landsdækkende artikler Sponsoreret indhold

Tre spændende byer til ferien i Danmark

Det er måske de færreste, der lige tænker på vores egne danske købstæder, når de skal til at planlægge deres sommerferie. Men faktisk så behøver en spændende og succesfuld sommerferie ikke nødvendigvis at gå til Toscana, Costa del Sol eller Maldiverne. En ferie i det danske kongerige kan også blive en ferie for livet. Og i stedet for straks at tænke sommerhus, campingplads eller lignende, så kan det anbefales at overveje en dansk byferie.

Ja du hørte rigtigt, en dansk byferie. Måske lyder det usandsynlig kedeligt i dine ører at tilbringe sine velfortjente ferieuger i nogle af Danmarks byer. Men ikke desto mindre, så byder mange af de danske byer på en perlerække af gode feriemuligheder. Så før du booker flyet til Milano, London eller Paris, så overvej en anderledes byferie i det danske land. Du er garanteret god og spændende underholdning både for store og små. Her er tre spændende danske byer at bruge sin ferie i.

Aarhus

Aarhus er danmarks andenstørste by med omkring 300.000 indbyggere. Og det siger ikke så lidt. For når en by har et stort indbyggertal, så betyder det store muligheder for aktiviteter af alle arter og ikke mindst en rig historisk baggrund. Smilets by, som Aarhus også kaldes, har alt, hvad hjertet begærer. Er du et madøre, så er det blot at gå online og tjekke anmeldelserne for byens mange spisesteder. Her er hyggelige barer i midtbyens smalle gader. Der er lækre cafeer langs Aarhus å. Der er topanmeldte spisesteder at finde rundt omkring i stræderne. Og hvis du er til det hurtige måltid, så har Aarhus også et stort udbud af forskelligt fastfood. Til den kulturinteresserede byder Aarhus også på mange spændende aktiviteter. Du kan mærke historiens vingesus i gaderne i Den Gamle By, eller du kan holde dig opdateret på ny og gammel kunst på ARoS kunstmuseum med den karakteristiske regnbue på taget.

Rammer du ind i en kedelig regnvejrsdag, kan du også overveje at bruge dagen indendørs, hvor du kan oddse på byens fodboldhold, eller dine yndlings internationale hold. Her får du odds tip, så du kan blive endnu klogere på sportsbetting, og dermed blive klar til at oddse på din næste kamp.

København

Danmarks hovedstad er selvsagt en populær og spændende rejsedestination. Her er, ligesom i Aarhus, alt hvad hjertet begærer, bare på endnu større skala. Hop en tur på tripadvisor og gør dig et overblik over, hvilken slags tur du vil have. På madfronten er København verdenskendt for sit nye nordiske køkken og innovativ madlavning. Er du historisk interesseret, kan du tage den klassiske tur rundt og se Rundetårn, Amalienborg, den lille havfrue og så videre. Musikmulighederne er også nærmest uendelige. Og er du shoppelysten, så tag en tur ned af strøget, eller afsøg andre af byens spændende butikker.

Roskilde

En mindre by på landkortet, der bestemt også er værd at besøge, er Roskilde. Roskilde kan meget mere end blot at lægge navn til en festival hver sommer. Som en gammel hovedstad i Danmark er der massere af historiske attraktioner som for eksempel Roskilde Domkirke. Byen byder også på en hyggelig gågade med lækre restauranter og muligheder for shopping. Roskilde er bestemt et stop på turen værd.