Landsdækkende artikler Sponsoreret indhold

Tre gode råd til, hvordan du vedligeholder dit spisebord i træ

Et spisebord er centrummet i de fleste danske køkkener. Det er her, at familien samles efter en hård dag til aftensmad i hinandens selskab, og et af de flotteste spiseborde, som man kan vælge at have i sit hjem er et af træ. Det bringer naturen indenfor, og det er en måde at finde en naturlig farvebalance i rummet. Dog kommer denne type af bord ikke uden vedligeholdelse, og derfor får du i denne artikel tre gode råd til, hvordan du kommer bedst i mål med at forlænge levetiden på dit spisebord. Du kan finde inspiration til dit flotte nye spisebord på https://kabeltromlen.dk/, så du kan bringe godt design ind i dit hjem.

Husk at rense dit bord

Når du skal vedligeholde dit træbord, så er det vigtigt, at du renser det for snavs og andre urenheder. Dette gør du med en rensevæske, som du kan købe i de fleste tømmerhandler, og det er en måde, hvormed ud kan holde dit bord flot og i samme udseende, som da du først skaffede dig det. Husk her, at rensevæske er et hårdt materiale, og du skal derfor ikke gøre det ofte. En gang hvert andet eller tredje år er nok.

Husk at give dit bord olie

Når du skal vedligeholde dit spisebord i træ, så er det vigtigt, at du husker at give det en god olie. Disse kommer i mange forskellige typer til mange forskellige sorter af træ, og det er derfor vigtigt, at du taler med en professionel, inden du begynder arbejdet, da det ellers kan have den modsatte effekt på dit spisebord. Husk dog, at når du giver dit træ olie, at det er en god ide at slibe det øverste lag af bordet en anelse ned, så du fjerner eventuelle fedtrester på bordet, som kunne ødelægge det flotte udseende.

Husk at tørre bordet af ofte

Når du skal vedligeholde dit træbord, så er det vigtigt, at du fjerner eventuelle madrester eller andet hurtigt og med en hårdt opvredet klud. Dette gør, at bordet ikke suger trælse væsker til sig, som kan ødelægge overfladen. Når du vrider kluden op, så er det en god ide, at du gør det i lunkent vand, da dette er mildest for bordet, og husk også, skulle du have behov for sæbe til dit spisebord, så skal det være en mild af slagsen.

I samarbejde med Kabeltromlen