Landsdækkende artikler Sponsoreret indhold

Studiejob og fritidsjob er attraktive for unge i hele Danmark

Unge i hele Danmark søger fritidsjob og studierelevante job af flere gode grunde. Alderen er i nogen omfang afgørende for, hvilken værdi, at jobbet har for de unge. Vi kan derfor vælge at starte med at fokusere på det, at have et: Fritidsjob.

Fritidsjob

Så snart de unge har blæst de 13 flag ud på fødselsdagslagkagen, så må de arbejde på en dansk arbejdsplads. Som arbejdsgiver er der et udvidet ansvar for, hvordan man skal passe på de nyankomne på arbejdsmarkedet. Det gælder blandt andet i forhold til: Hvor mange timer en teenager må arbejde og, hvad man må arbejde med – herunder også maskiner og kemikalier.

For mange unge, er der tale om deres første fritidsjob, og forventningen er derfor ekstra stor. Det handler af den grund ikke kun om at tjene lidt penge. Det handler i høj grad også om, at kunne gøre noget selv, uden at curlingmor og far, fejer alle de sten væk, som må ligge på livets vej.

Fritidsjobbet er derfor med til at styrke de unge i forhold til ansvarsfølelse og vedholdenhed. Eksempelvis at gennemføre jobbet som reklameomdeler – også når det regner eller sner. På den måde er fritidsjobbet reelt med til at styrke de unges skolegang og selvforståelse. Det kan reelt være mindst lige så meget værd i forhold til lønnen, som følger med fritidsjobbet”, udtaler Ungarbejde.dk, der er de unges foretrukne jobportal, når det gælder søgning efter et fritidsjob.

Studiejob

Når teenagealderen udskiftes med de voksnes rækker, så må de unge i princippet arbejde med alt. Nu er de unge på 18 år – eller ældre – selv ansvarlige for deres liv, og for at det er en god arbejdsplads, som de arbejder på.

Derfor er det helt afgørende, at de unge i deres første år på arbejdsmarkedet, via deres fritidsjob, har fået en god forståelse for, hvad man må, og hvordan man agerer på en voksen arbejdsplads.

Dertil kommer, at det er nu, at de unge bliver til studerende, og derfor har en række nye fokuspunkter for deres job. Nogle studerende har fokus på at tjene penge i deres sabbatår, så der er penge på kontoen, når studiet starter.

Andre studerende er længere fremme rent tidsmæssigt, så der er tale om at få et studiejob ved siden af en kortere- eller længere videregående uddannelse. For nogle studerende er det irrelevant, om der er tale om et studierelevant job eller ej. For andre studerende er det helt essentielt, at jobbet er studierelevant.

Men uanset hvilken løsning de studerende vælger, så styrker det deres CV, og deres personlige udvikling.

 

I samarbejde med Studiejob-Danmark-dk