Landsdækkende artikler Sponsoreret indhold

Sådan motiverer du dig til at spille fodbold

Har du lyst til at spille fodbold, men enten kan du ikke finde lysten til det, eller også kan det være svært at overbevise sig selv om, at du ikke er god nok? Så læs med her, fordi denne artikel giver dig nogle gode råd til at komme igang. 

Køb noget lækkert udstyr

For at komme i gang med at spille fodbold, kan det motivere dig, hvis du har noget lækkert fodboldudstyr. Første det første fordi det skal være komfortabelt at have på når du dyrker sport, og for det andet fordi det er fedt at vise sit udstyr frem for ens venner. Det kunne for eksempel være et par fede fodboldstøvler, en fodbold med navn eller noget fedt sportstøj. Det gode ved at købe fedt sportstøj er, at det ikke nødvendigvis behøves at være dyrt, da der findes mange sportsmærker til lave priser. Du kan eventuelt kigge efter udstyr i en sportoutlet eller online, da disse steder oftest er billigst. 

Fodbold er god motion

Fodbold er en sport, men den kan også være mere underholdende end for eksempel bare at løbe. I forhold til almindelig løb aktiverer du mange flere muskler når du spiller fodbold, fordi der er meget løb fra side til side og i forskellige intervaller. Det er en let måde at få trænet hele kroppen på, samtidig med at det er underholdende. Derudover får du både kardiotræning samtidig med, at du bliver mere smidig i leddene. Fodbold sundt for kroppen, og motionen er med til at sænke blodtrykket. Det vil sige at din hjertefunktion bliver stærkere, og der er mindre sandsynlighed for, at du får type 2-diabetes eller hjertesygdomme. 

Se fodbold i fjernsynet

Fodbold i fjernsynet er underholdende, men det kan også motivere dig selv at spillen, når du ser andre spille. Hvis du ikke har et yndlingsklub eller en klub du beundrer, kan du prøve at se nogle forskellige kampe i fjernsynet eller læse om holdet inde på holdets egen hjemmeside, for at finde noget ved klubben som interesserer dig. Hvis du ikke kan finde et hold, kan det være, at der er en bestemt fodboldspiller eller en spillestil, som du synes kan være tiltrækkende. Det kan være du er til en italienske spillestil, hvor det er meget taktisk fodbold. Det kan også være at du er mere til den engelske spillestil, som anses for at være meget fysisk. Der er masser af fodboldklubber i mange lande som du kan følge i fjernsynet. Når du ser fodbold i fjernsynet, kan det være du ser nogle finter fra dit idol eller er begejstret over et mål, som du bare må prøve at udføre selv på banen. Desuden giver det også nogle gode emner og debatter, som du kan snakke med andre om, det også ser fodbold i fjernsynet. 

Gør det socialt at spille fodbold

Fodbold er en holdsport, og det kan være motiverende for dig, at gøre det til en social ting. Du kan melde dig til i din idrætsforening, hvor der oftest er hold på mange niveauer som kan passe dig. I en fodboldklub træner man oftest en til tre gange om ugen og spiller kamp i weekenden. På den måde bliver det en regelmæssig ting for dig at spille fodbold. Du kan også forsøge at samle et hold af venner og spille fodbold på en skole.