Landsdækkende artikler Sponsoreret indhold

Giv tid til dig selv

Der er mange, der ikke giver nok tid til dem selv. Hverdagen kan være hektisk og bestå af et hav af forskellige gøremål. At tage ansvar for det praktiske, eller at gøre sin pligt som forældre, som studerende, borger eller bare helt almindelige menneskelige pligter.

En hektisk hverdag, hvor man ikke tager højde for sig selv, kan føre til stress, depression, og generelt mangel på mening med tilværelsen. Det kan også gøre dig ude af stand til varetage hvad livet ellers byder på af udfordring, og give dig en stor uro i sindet. Men frygt ej – for det kan du lave om på.

 

Glem ikke dig selv

Mange tror at det er nok at arbejde hårdt på alverdens projekter og gøre sig umage med det. Det er også langt hen af vejen det, der fører til succes, men undervejs i denne proces, er der flere der opdager, at de ganske enkelt har glemt sig selv. Det er på tide at huske hvem du egentlig er, tage sig af, og forkæle dig, når det hele bliver lidt for hektisk. Men hvordan husker man overhovedet sig selv i en travl hverdag, hvor man haster rundt? Det er der naturligvis mange måder at gøre på, og den ene er ikke mere rigtig end den anden.

Det handler om din krop, om at mærke dig selv, og tilfredsstille dig. Mangler bruger bevægelse af kroppen til dette – her er rådene: dyrk yoga, motion, nyd naturen eller menneskerne omkring dig, men først og fremmest: vær opmærksom på dig selv, og de behov, som din krop skriger efter. Læg  for én gangs skyld pligterne til side, og brug i stedet tiden på at tænke på glæden og nydelsen ved kroppen og livet i sin almindelighed. 

Nu er vi ved sagens kerne: det at røre ved dig selv, lære dig selv at kende, kan netop være koden til bedre velvære og bedre kropskontakt. Man kan tilfredsstille sig på mange forskellige måder, men mange bruger legetøj til akten. Om det er ved hjælp af en dildo, en rabbit vibrator, eller anden form for sex legetøj. Prøv det af, giv det en chance, anskaf dig noget legetøj, og se om det er noget for dig. Men forbered dig, for mange oplever, at det føles grænseoverskridende i starten. Men når du kommer udover dette kan det gøre dig mere i kontakt med din krop og dens behov – også de behov, der ikke er seksuelle. Det kan få dig til at slappe af, og være mere tilstede i nuet. .

Gør din kæreste en tjeneste 

Selvom sexlegetøj lige så vel kan være for dig selv, kan det også tilføje gnist til dig og din partners sexliv. Først og fremmest kan I invitere sexlegetøjet med i sengen, når der udføres lagengymnastik. Men din egen brug af sexlegetøj alene, kan også bringe erfaring med sig i forholdet. Hvis du kender din krop, ved du også hvad du har brug for, og hvad du tænder på i sengen. Når du ved det, kan du fortælle det videre til din partner, og han eller hende vil få langt bedre forudsætninger, for at forstå dine seksuelle behov. Dette sprog kan derfor generelt gøre det nemmere at lytte til din partner. Mange beskriver en følelse af at være mere forbundet og opmærksom på den du ligger overfor, og dermed kunne tilfredsstille hinandens behov. Uden at gøre legetøj til den hellige gral, så er der noget i det, der kan tages med udenfor soveværelset. Den energi du får i det rum, du får skabt med din partner eller dig selv, kan bruges i alle sammenhænge. Den kan føles overlegent, tilstedeværende, du kan komme tættere på den du er, og forbinde dig og forstå den, der sidder overfor dig. Det er det, livet handler om.