Landsdækkende artikler Sponsoreret indhold

En helhedsorienteret behandlingsform

Går du og overvejer at uddanne dig til osteopat? Eller er du måske bare nysgerrig på, hvad osteopati indebærer? Så kan du få udvidet dine horisonter indenfor osteopati ved at læse med her. Uddannelsen tilbydes i Fredericia og København, der ikke kun kan gøre dig en uddannelse rigere, men også en oplevelse rigere.

Hvad indebærer osteopati?

Osteopati er en helhedsorienteret behandlingsform, opbygget på grundlag af traditionelle sundhedsvidenskabelige fag, som anatomi, neurologi, fysiologi, biomekanik, embryologi og patologi. En osteopat undersøger og behandler dysfunktioner i hele kroppen, og behandler led, muskler, bindevæv, kar og nerver med osteopatiske manipulative teknikker, også kaldet OMT, for at genoprette kroppens funktioner. Formålet med en osteopatisk behandling er, at optimere kroppens funktioner, da alle strukturerne i kroppen har en indvirkning på hinanden og er afhængige af hinandens virkefelt. 

Osteopati i praksis

En osteopat sætter sig ordentligt ind i sin patients sygdomsforløb og foretager relevante undersøgelser, med henblik på, at afdække patientens skadeshistorik. Behandlingen er altid tilrettelagt individuelt og afhænger af årsagen til patientens symptomer. Osteopaten behandler altså både symptomerne og selve årsagen, da det ikke er ualmindeligt, at årsagen til problemet ligger andetsteds end der hvor smerterne eller symptomerne opleves af patienten. Samtidig giver en osteopat råd og anbefalinger relateret til søvn, kost, øvelser i hverdagen, der er brugbare for at opretholde en optimal funktion, samt livsstil, hvis dette er relevant for patienten. 

En uddannelse i osteopati

Osteopat Uddannelsen henvender sig primært til læger og fysioterapeuter – enkelte andre faggrupper kan tages i betragtning, men skal vurderes studieegnet for at kunne tilgå uddannelsen i osteopati. Du kan tage uddannelsen i osteopati hos Lasota Terapi Akademi. Uddannelsen er et fireårigt deltidsstudie, der foregår en weekend én gang i måneden, fordelt 10 gange på et år. Derudover foregår noget af undervisningen på campus i England. Osteopati uddannelsen hos Lasota samarbejder med European School of Osteopathy i England (ESO), hvorfor noget af undervisningen kommer til at foregå i England. 

Spar et år på skolebænken

Det fireårige studie hos Lasota Terapi Akademi indeholder faktisk flere lektioner end de normale femårige deltidsstudier, som ellers udbydes hos akademiet. Du afslutter blot din uddannelse hurtigere, og så er der en stor økonomisk besparelse ved at “spare et år” på et studere. 

Betaling for uddannelsen

Ved tilmelding hos osteopati uddannelsen hos Lasota Terapi Akademi skal du vælge hvordan du ønsker at betale for uddannelsen. Uddannelsen er egenbetaling, hvilket vil sige, at den ikke er dækket af staten. Hos Lasota Terapi Akademi kan du vælge at betale på to måder, enten det fulde beløb på en gang eller med et tilmeldingsgebyr og herefter skal du betale resten i rater. På den måde hjælper Lasota dig økonomisk, ved ikke at opkræve hele beløbet på en gang, hvis du står og ikke har pengene til uddannelsen lige nu. 

Udlev din drøm

Afgør med dig selv, hvor du ønsker at starte og udlev herefter din drøm. Uddannelsen er unik, og tager dig på en rejse du ikke finder på de danske erhvervs-, professions-, eller universitetsuddannelser. Så hvis du ønsker en uddannelse, hvor teori og praksis kombineres med undervisningsforløb i England, så tøv ikke med at tilmelde dig.