Landsdækkende artikler Sponsoreret indhold

Bør du tage et kviklån som studerende?

Er du studerende? Så er du sikkert vant til at leve for mindre om måneden end den gennemsnitlige dansker. Og for de fleste studerende kan det snildt lade sig gøre, også i annon 2020, hvor leveomkostningerne er højere end for bare 10 år siden. Så hvad gør du, som studerende, når der er lavvande i kassen og langt til den første, hvor SU’en tikker ind på kontoen? Spænder du livremmen og lever af havregryn? Eller går du på nettet og optager et dyrt kviklån? Her får du gode alternativer til kviklån, når du er studerende.

Høje udgifter for studerende

Det er ikke billigt at være studerende i 2020. Huslejepriserne er steget kraftigt de seneste 10 år i storbyerne, og hvis du, som studerende, ønsker at bo i et værelse i København eller Aarhus, kan det koste dig én hel måneds SU bare i husleje. Derudover er der i dag ofte også et krav om en bærbar til studiet – hvilket også kan være en høj udgift, hvorfor de fleste studerende vælger en form for finansiering. Med andre ord er der ret høje udgifter for studerende, og det kan for de fleste være nødvendigt at optage et SU-lån, hvis der ikke er en ekstra indkomst fra et studiejob.

Alternativer til kviklån for studerende

Er du studerende, har du heldigvis masser af lånemuligheder – som er væsentligt billigere end et kviklån. Du kan blandt andet benytte dig af SU-lånet, som du er berettiget til, hvis du er indskrevet på en uddannelse, der er SU-berettiget. SU-lånet har dog den ulempe, at du maksimalt kan låne op til 3.194 kroner (2020) om måneden. Har du ikke lånt tidligere kan du dog låne med tilbagevirkende kraft inden for indeværende år. Har du derfor brug for et større beløb, kan du således dække størstedelen med SU-lån og eventuelt toppe op med et kviklån, hvis du ikke har andre muligheder.

Brug kviklån som nødløsning

Kviklån er væsentlig dyrere end studielånet, og så har du ligeledes heller ikke muligheden for at betale lånet tilbage efter endt studietid. Der er oftest kontant opkrævning efter 30 dage. Af den grund bør du heller ikke benytte dig af et kviklån som studerende, hvis du blot har lyst til at forkæle dig selv med et par nye sko eller en ny smartphone. Se det derimod mere som en nødløsning, hvor du ikke har andre muligheder. Som studerende har du oftest nogle ret gode tilbud fra banken, hvor du har mulighed for at udnytte en kassekredit – disse tilbud er oftest billigere end kviklån. Men husk at undersøge eventuelle oprettelsesgebyrer for kassekreditter i din bank – disse er nemlig sjældent gratis.