Landsdækkende artikler Sponsoreret indhold

Bliv iværksætter i din by

Har du en god ide i ærmet, eller er der noget i din hverdag, du irriterer eller undrer dig over? Det kan være alt mellem himmel og jord, men hvis du har en god ide til noget, som for eksempel kan gøre livet i den by, du bor i, sjovere, lettere, mere spændende eller udfordrende, er det med at få det prøvet af, mens du stadig tror og ånder for din ide. Mads Andreas Olesen er en af mange danske unge iværksættere, som har fået stor succes med sine ideer. Det har han særligt, fordi han har troet på sig selv og ikke mindst sin ide. Du kan få hans råd og erfaringer til, at du kan udføre din ide, som kan gøre noget godt for netop din by og byens indbyggere. 

Skab værdi for nogen

Iværksætteri og ideer handler ikke om at skabe noget, der er for alle. Det handler tværtimod om at skabe værdi for nogen. Du kan ikke gøre alle tilfredse, og det er vigtigt at huske, hvis du har en ide til noget, der kan skabe værdi i din by og for nogle af dem, der bor der. Uanset om du bor i en mindre eller stor by, er der brug for iværksættere og folk, som har lyst til og tør kaste sig ud i projekter. Om det er en cafe, kaffebar, butik, diskotek, en læseklub, en sportsklub eller noget helt andet, er der helt sikkert andre i byen, som vil se den samme værdi i det, som du gør. Det er blot vigtigt, at du finder ud af, om der er en målgruppe for dit projekt, og om der er interesse for at bruge det, du gerne vil skabe. Så længe du skaber værdi for nogen, er dit projekt og din ide værd at iværksætte og gå videre med. 

Gør det du er god til

Man kan ikke være god til alt, og der vil derfor sikkert også være processer i din ide, som du ikke er ekspert inden for. Det er absolut ikke ensbetydende med, at du ikke kan give dig i kast med de processer, du ikke har prøvet før eller har viden indenfor. Men ligeså vel som du sagtens kan forsøge at give dig i kast med det, du ikke har prøvet før, kan du også af og til blive nødsaget til, at indse, hvis du alligevel ikke er den rette til netop disse processer. Du skal altså gøre det, du er bedst til og ikke være bleg for at søge hjælp hos andre til det, du er mindre god til. Det er ofte det, der skaber det bedste resultat i sidste ende. 

Andre har gjort det før

Du er ikke alene om at have en god ide, som du gerne vil kaste dig ud i i din by. Det kan være angstprovokerende, men husk på at andre har gjort det før. Hvis andre kan, kan du også, og det kan altid give noget godt at snakke med andre, der har gjort det samme og høre deres erfaringer med sådan et projekt.