Landsdækkende artikler Sponsoreret indhold

4 fordele ved at automatisere produktionen

Det er en velkendt problemstilling for de fleste virksomhedsejere med manuel produktion. Kan det betale sig at automatisere hele eller dele af produktionen, eller er det bedre at fortsætte med manuel produktion som hidtil?

Det findes der ikke noget entydigt svar på, da der er mange faktorer, der spiller ind. Svaret får du derfor heller ikke i denne artikel. Til gengæld får du 4 fordele ved at automatisere produktionen, som du kan tage med i dine overvejelser, når du skal træffe den endelige beslutning.

Grund nr. 1: Automatisering behøver ikke at være ”enten eller”

En af årsagerne til, at flere virksomhedsejere afholder sig fra at automatisere produktionen er, at de tænker på fuld automatisering af hele produktionen, når de hører ordet automatisering. Sådan behøver det dog ikke at være. Et eksempel herpå er cobots – robotter, der er skabt til at fungere i samarbejde med mennesker i produktionslinjen. Det kunne f.eks. være en palleteringsrobot, en robotarm eller lignende. Med denne form for robotteknologi kan du lave en delvis automatisering, hvor du lader robotter klare tunge og repetitive opgaver, mens mennesker klarer resten.

Grund nr. 2: Automatisering øger produktionskapaciteten

Det er kendt for de fleste, at automatisering kan øge virksomhedens produktionskapacitet i høj grad. Robotter kan køre i døgndrift uden hvil, og er generelt langt hurtigere end mennesker, når det kommer til manuelle opgaver. I stedet for at ansætte sig ud af flaskehalsproblemer i produktionen, kan det derfor i langt de fleste tilfælde betale sig at automatisere i stedet.

Grund nr. 3: Robotter tager ikke arbejdet fra mennesker

Ser vi på automatisering i et bredere perspektiv, så er der en del virksomheder, der vælger at undlade automatisering, da de ikke vil lade robotterne overtage menneskernes arbejde og gøre dem arbejdsløse.

At robotter på denne måde skulle stjæle menneskers arbejde, er imidlertid en myte. Faktisk viser det sig tværtimod, at virksomheder, der automatiserer, får brug for mere arbejdskraft end tidligere. Arbejdsopgaverne ændrer sig, men i takt med, at produktionskapaciteten øges, bliver der ganske enkelt brug for flere hænder på tværs af de forskellige funktioner i virksomheden.

Grund nr. 4: Automatisering mindsker nedslidning af mennesker

Fortsætter vi i samme spor, så er det også værd at bemærke, at der sker færre nedslidninger af ansatte, når en automatisering af virksomheden finder sted. Når tunge løft og repetitive opgaver overlades til robotter, slider det ikke længere på de ansatte. Samlet set er der derfor næppe nogen tvivl om, at en automatisering er en god ting for virksomhedens ansatte og deres helbred.