Landsdækkende artikler Sponsoreret indhold

3 tips til et bedre indeklima

En af de ting der betyder allermest for dig og dit hjem er, at der er et godt indeklima i din bolig. Der er mange gode grunde til, at du skal sørge for et godt indeklima, men hvordan gør du? Det kan du læse meget mere om i denne artikel, hvor du bliver præsenteret for 3 gode tips.

Vælg en luft til luft varmepumpe

En af de bedste ting du kan benytte til at opvarme dit hjem, hvis du gerne vil have et godt indeklima, er en varmepumpe luft til luft. Grunden til dette er, at denne type varmepumpe tager luften udenfor og omdanner den til varme i dit hjem uden noget mellemled. Det er derfor den friske luft, som bliver opvarmet og sendt ind i dit hjem. 

Det eneste du skal være opmærksom på ved en luft til luft varmepumpe er, at selvom den er god til at opvarme hjemmet med, kan den ikke opvarme vandet. Her skal du finde en anden løsning.

Sørg for at lufte ud

Noget andet du kan gøre for at skabe et bedre indeklima, er at sørge for at lufte ud hyppigt – både om sommeren og om vinteren. De bedste du kan gøre er at lufte ud i 10 minutter to gange om dagen. På den måde sørger du for, at der hele tiden kommer ny, frisk luft ind i hjemmet. Om vinteren kan det være fristende at lade være med at lufte ud, fordi det hurtigt bliver meget koldt. Det er dog vigtigt, at du gør det alligevel. Bare husk på, at der hurtigt bliver varmt inde i hjemmet igen, når først du har lukket vinduerne. 

Sørger du for at lufte ud, vil du mindske risikoen for hovedpine og andre helbredsmæssige gener. Du vil blive mere frisk, fordi den luft du indånder er frisk. Der er derfor ingen undskyldning for ikke at lufte ud på daglig basis.

Når du lufter ud, er det en god ide at åbne mere end bare et vindue, så der opstår gennemtræk. På den måde får du mest muligt ud af din udluftning, frem for hvis du bare åbner et enkelt vindue.

Hold hjemmet rent

Noget mange glemmer i forbindelse med det gode indeklima, er at renligheden i din bolig har en betydning. Hvis du aldrig gør rent, vi der ophobe sig store mængder af støv, og dårlig lugt kan forekomme. Disse ting skal du af med, hvis du vil have et godt indeklima. Derfor er det vigtigt, at du jævnligt gør rent derhjemme. Jo oftere du gør rent, jo mindre er der også at rengøre fra gang til gang. 

Det bedste du kan gøre, er at rengøre en gang om ugen og støvsuge et par ekstra gange, alt efter om du har børn og hund eller ej. Synes du, at det bliver lidt for meget, kan du også nøjes med at gøre rent et par gange i måneden. Det vigtigste er bare, at du ikke forsømmer det fuldkommen.