november, 2019

21nov19:0021:00Jacob Panton - Den døde soldat

Event Details

Du har nok set ham i fjernsynet i dokumentaren “Den døde soldat”, som blev sendt på TV2 i marts 2019.
Nu kan du møde ham live. Oversergent Jacob Panton fortælle om livet som soldat med fysiske og psykiske handikap samt forhold omkring et Danmark i krig.

Der bliver tid til spørgsmål og debat.

“Jeg har en civil uddannelse som landmand. Sideløbende hermed har jeg en mangeårig karriere i Hæren som oversergent, kampvognskommandør og underviser ved Hærens Kamp- og Ildstøttecenter. Jeg har i alt haft fem internationale udstationeringer i forbindelse med operationer i henholdsvis Kosovo, Irak og Afghanistan. Under min seneste udstationering i Helmand, Afghanistan, blev jeg skudt i højre arm. Cirka 3 uger senere blev jeg endnu engang, under voldsomme kamphandlinger, hårdt såret og ramt af flere skud, adskillige fragmenter samt granatsplinter, men jeg fortsatte kamphandlingerne og nedkæmpede fjenden.

På grund af mine svære skader fik jeg hjertestop og måtte genoplives. For min indsats har jeg modtaget adskillige medaljer – inkl. Forsvarsministerens medalje og Forsvarschefens medalje. Jeg har siden været i et intensivt behandlingsforløb med flere operationer og langvarigt genoptræning.

Jeg har altid haft særligt fokus på at forbedre forhold for sårede soldater – noget jeg kun har fået større fokus på, efter jeg selv har gennemgået et længere behandlingsforløb. Jeg har i denne sammenhæng indset at forholdene for veteranerne ikke altid er optimale.”

Time

(Thursday) 19:00 - 21:00

Location

Kolding Uddannelsescenter (Kuc)

Ågade 27 6000 Kolding