Mad & Drikke

Verdens nemmeste iskaffe

Sådan laver du en super nem og lækker iskaffe derhjemme. Der er selvfølgelig individuelt hvordan man foretrækker den, men jeg synes den her er rigtig god fordi den rent faktisk smager af kaffe, og ikke er for tung. Det er også en version du kan sagtens støde på når du køber iskaffe på en café – hvor jeg selv har lært at lave den.

Ingredienser

2-3 tsk. instant kaffe
½ dl kogende vand
1-2 tsk. rørsukker
10 isterninger (fyld glasset)
1-2 dl mælk

Sådan gør du

Rør kaffen ud i varmt vand, sammen med rørsukkeret og lad det køle af. Fyld et rent glas med isterninger og mælk. Kom kaffen i til sidst, så det ikke blander sig helt – bare fordi at det ser flot ud når du serverer den “marmoreret”.

Dessertversionen

Du kan også bruge opskriften som base og få en mere dessertagtig iskaffe ud af den, ved at blande alle ingredienserne men udelukke mælken, tilføje en stor kugle vaniljeis og blende det hele. Hvis der mangler væde kan du tilsætte lidt mælk efter behov.

Foto: Alex Loup