Mad & Drikke

Moules Frites opskrift

Moules Frites er en rigtig fransk ferie ret. En klassiker som altid skal indtages et par gange til frokost ved den franske riviera, når man ellers befinder sig der. Det gør jeg nu ikke lige så ofte.

Men faktisk er det ret nemt at lave selv, og min erfaring er at de fleste gæster bliver glædeligt overraskede når der bliver sat moules frites på bordet.

Det er også nemt at få fat i muslingerne, da de stort set altid er i sæson og findes masser af steder i de danske farvande. Af samme grund er de også til at betale.

Der er blot to huskeregler man lige skal have i baghovedet under tilberedningen af muslingerne:

Muslingerne skal være lukkede når du påbegynder tilberedning.
Muslingen skal være åben efter tilberedning.
Tilberedningstid: 30-40 minutter
2 personer

Ingredienser

Frites

3-4 bagekartofler
Olivenolie til fritering
flagesalt

Moules

1 kg blåmuslinger
3 skalotteløg, finthakkede
3 fed hvidløg, finthakkede
1 lille fennikel
1 porre, det hvide
lidt olie til stegning
2 dl hvidvin
1 dl vand
1dl piskefløde
½ bundt bredbladet persille, groft hakket

Tilbehør

Aïoli. Det er nemt selv at lave, men man kan også købe en god en, hvis man (som jeg) ikke gider.

Sådan gør du

Frites

1: Skrub kartoflerne rene, skær dem i både eller stave, og læg dem i koldt vand i mindst 1 time.
Skift vandet et par gange undervejs.

2: Tænd ovnen på 200 grader. Dup kartoflerne tørre i køkkenrulle. Vend dem i olie og salt. Fordel dem på bagepapir på en bageplade og bag dem i 30 -40 minutter til de er helt sprøde. Vend dem et par gange undervejs.

Moules

1: Rens muslingerne i koldt vand når kartoflerne er i ovnen, og tjek om de er friske: bank dem let mod bordet, og kassér dem, der ikke lukker sig. Kasser også muslinger hvor skallen er i stykker.

2: Snit løg, hvidløg, fennikel og porre fint, kom dem i en gryde og sauter dem let, uden at de tager farve. Tilsæt muslinger og rør godt rundt i 1/2-1 minut.

3: Hæld hvidvin og vand ved, læg låg på gryden og lad muslingerne dampe 4-5 minutter, eller indtil de har åbnet sig. Kasser de muslinger der ikke åbner sig.

4: Hæld væden fra muslingerne og stil dem til siden. Kog muslingebouillonen op sammen med fløden i cirka 5 minutter.

5: Tilsæt den bredbladede persille, hæld blandingen over muslingerne og server med pomfritter og aïoli.

Tip: I stedet for pomfritter kan du også servere muslingerne sammen med et godt friskbagt flute.