Sådan laver du hjemmelavet mayo
Hos ForByen vil vi gerne slå et slag for den lækre, hjemmerørte mayo. – Derfor giver vi dig 3 veje til den perfekte og cremede hvide dip, som langt de fleste ikke kan leve uden.
Den klassiske
- 2 pastaturistrede æggeblommer
- 1 tsk. salt
- 3 dl. olie
- 3 tsk. citronsaft
Alle ingredienser placeres på køkkenbordet minimum 20 minutter før du går i gang – det er vigtogt at de alle har stuetemperatur inden du går i gang
Æggeblommer, salt og citron piskes sejt med en håndmixer
Olie tilsættes i en tynd stråle under kraftig omrøring
Fortsæt piskningen indtil mayonnaisen har opnået den ønskede konsistens
Den franske håndrørte
- 1 æggeblomme
- 1 tsk. sennep
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. citronsaft
- 2 dl. olie
- friskkværnet sort peber
Rør æggeblomme og salt sammen i en skål med et piskeris
Tilsæt sennep og en smugle olie
Under kraftig omrøring tilsættes olien lidt af gangen. Olien tilsættes modsat den retning der piskes fra
Når mayonnaisen begynder at tykne tilsættes citronsaft og peber, mens der fortsat piskes indtil mayonnaisen har opnået den rigtige konsistens
Den sikre:
- 1 hel æg
- 2 dl. olie
- 1 tsk. Sennepspulver
- salt
Slå ægget ud i et stavblender-glas og kom de øvrige ingredienser i glasset
Placér stavblenderen på bunden af glasset og tænd for den mens du holder blenderen på bunden og lader mayo’en tykne inden du kører blenderen forsigtigt op og ned.
Voila Mayonaise!