Mad & Vin Sponsoreret indhold

Veludvalgte lækkerier og stemning hos Vinværten: Unikt koncept – smag på forskellige vine og retter

Med “Lækre Smagsoplevelser i København K” sætter vi fokus på alle de spændende kulinariske oplevelser, byen byder på. Vi spotter de gode cafeer, restauranter og kaffebarer og udvælger særlige menuer, desserter, is og andre oplevelser til gane og mave. Den næste oplevelse i serien bringer os til en helt særlig vinbar og restaurant i centrum af hovedstaden.

I en helt unik og fredet bygning fra 1737, lige over for Kongens Have, ligger den stemningsfyldte perle af en vinbar og restaurant med navnet Vinværten. Helt oprindeligt var stedet en gammel købmandsgård, og stedets oprindelige charme er bevaret i de rustikke rammer, som oser af historie. I 2019 blev stedet renoveret, men med stor omtanke for det oprindelige med de smukke gamle trælofter, de rå vægge og lignende detaljer, som gæsterne elsker. Der er fokus på hygge og afslapning, mens du nyder en tapasanretning eller et godt glas vin med levende lys på bordene og tjenere, som tager sig godt af dig.

Hos Vinværten er der fokus på hygge og afslapning

Smukke gamle trælofter på Vinværten

Som noget helt unikt, behøver du ikke bestille vin per glas eller per flaske, men i stedet kan du prøve lige så mange forskellige vine, som du har lyst til, og hælde præcis det i glasset, som du ønsker. Der er nemlig altid åbne flasker på hylderne, og når du får en flaske ned til bordet, måler tjeneren, hvor meget du har drukket af, når du er færdig med den. På den måde betaler du kun for det, du har hældt op. Samtidig giver det mulighed for at prøve flere forskellige slags vine, der alle er nøje udvalgt fra vinproducenter over hele verden. Der er især et stort udvalg af vine fra små vinhuse, som restauranten selv importerer fra.

Det bedste fra Italien og Danmark

Ejerne af Vinværten har rødder i Italien, og derfor er de italienske vine godt repræsenteret. Det er også det gamle italienske osteria-koncept, der er omdrejningspunkt for stedet. Ordet “osteria” betyder vært, og det er lige netop det ord, der ifølge ejerne beskriver stedet bedst. Her er der nemlig fokus på at sørge godt for gæsterne og give dem en oplevelse både, hvad angår mad og vin.

Italienske vine er godt repræsenteret, da ejerne har rødder i Italien.

Maden er en kombination mellem det klassiske danske køkken og det sydeuropæiske og byder blandt andet på spændende dansk smørrebrød a la carte til frokost samt lune tapasanretninger, som gæsterne kan dele ved bordet om aftenen. Tapasretterne byder blandt andet på anti-pasta, fennikelsalami, de italienske indbagte risboller arancini med forskelligt lækkert fyld samt kammuslingsoufflé med citronmarineret dildcreme. Mundvandet kommer også til at løbe i vand med retter, som saltede fiske-croquetter med tomatbund og oliventapenade eller rødvinsglaserede svinekæber og ovnbagte rodfrugter samt dagens pasta.

Yderst velsmagende tapas

Du kommer hverken til at gå sulten eller tørstig hjem efter et besøg hos Vinværten. Har du mod på at skulle videre ud i byen, er Vinværten også et godt udgangspunkt. I vinkælderen er der indrettet et nyere loungeområde og bar, hvor der især er gjort noget ud af lys stemningen og indretningen. Her kan du vælge mellem få, men særligt velvalgte cocktails, hvor der er kræset for smagsløgene. Vinværten er nemlig kendt for at have et virkelig nuanceret udvalg af få, men rigtigt lækre ting.

Vinværten
Gothersgade 89
1123 København K
Hjemmeside: https://vinvaerten.dk/
Tlf: + 45 20 80 39 80

I samarbejde med Vinværten