Mad og vin Sponsoreret indhold

Den traditionelle julefrokost på Frederiksberg

Julefrokostsæsonen er ved at være over os alle igen, og dansken har alle dage været glad for sin julefrokost. Men faktisk rækker traditionen ikke så langt tilbage som man skulle tro.

De tidligste julefrokost-tendenser kan som sådan spores tilbage til de sene høstfester som samlingspunkt, og hvor det i efterkrigstiden har været en mere sober tilgang til julefejringen, og man måske blev inviteret på et heldigt glas portvin hos chefen efter endt arbejdsdag d. 24. december, er det i 1960’erne og 1970’erne at arrangementet som vi kender det idag, tager form.

Restaurant Fridas – Den gode klassiske julefrokost

På Restaurant Fridas på Gammel Kongevej har man videreført den lange tradition omkring god stemning helt fra 1954. Hos Fridas begynder julefrokost-sæsonen d. 10. november, og her er kan der vælges mellem Fridas Juleplatte som er mellem kl 12-15.30. Her finder du både marinerede sild med løg og kapers, røget laks, krabbesalat, æbleflæsk, ribbensteg med hjemmelavet rødkål, juleskinke med hjemmelavet grønlangkål og ost med kiks. Prisen pr. kuvert er 228 kr.  Er man ude efter den lange, gedigne julefrokost så er Fridas Julebord mellem kl 12-21.30 også en mulighed.

Her kan du nyde de samme lækre retter som ved Fridas Juleplatte, men derudover karrysild med løg og kapers, Fridas hjemmelavede julesylte med sennep og rødbeder, blodpølse med kanel, sirup, og æblemos for de mere eventyrlystne, hjemmelavet hønsesalat med bacon, andebryst med hjemmelavet rødkål og afsluttende ris á la mande. Prisen pr kuvert er 349 kr. Husk at bestille bord i god tid.

Restaurant Fridas
Adresse: Gammel Kongevej 5, 1610 København
Hjemmeside: www.restaurantfridas.dk
Tlf: 33 31 65 10
Åbningstider: man-søn 11-24. Køkken: 12-21:30