Mad og vin Sponsoreret indhold

Den indiske restaurant Kashmir brænder for Frederiksberg!

Da der for fire måneder siden åbnede en tredje, ny filial af den velkendte københavnske restaurantkæde Kashmir, inklusive en ud-af-huset service, havde de tre ejere ikke regnet med den kæmpe respons som de har fået indtil videre.

Det går faktisk strålende. Og det gør det måske, fordi man hos Kashmir To-go vægter den gode helhedsoplevelse; smagsoplevelserne skal være i højsædet, men det er mindst lige så vigtigt, at folk kan komme her for den gode samtale over et lækkert, autentisk indisk måltid mad, fortæller Zishan, én af de tre ejere.

“Mad er det der binder os sammen”

Det er vigtigt for os, at vores indiske restaurant her på Frederiksberg skal være et sted for alle. Vi er forskellige, men mad binder os sammen”, fortæller Zishan mig. “Det skal være hyggeligt, men også moderne. Først ville vi lave et sted hvor man kun kunne bestille to-go, men så måtte vi jo indrømme, at noget af det hyggeligste er, når vi kan tale med vores gæster, få feedback og på den måde være en del af Frederiksberg. Så nu har vi seks-syv borde og kan begge dele

forklarer Zishan, der har haft sin gang på Frederiksberg i sine ungdomsår, sin studietid og i det hele taget lige så længe han kan huske. Derudover, tilføjer han, udbyder de også catering.

Og kunder der kender Kashmir som en del af restaurantkæden der tidligere lå på Nørrebrogade, vil da også kunne finde gamle kendinge på menukortet. Klassisk indiske retter som samosaen, der hos Kashmir er håndlavet og fyldt med f.eks. en krydret blanding af kartofler og ærter, forefindes da også stadig. Ligesom den meget populære Chicken Tikka Masala, Chicken Korma eller Rogan Josh – sidstnævnte er klart for den mere eventyrlystne, da det er denne ret med lam, man kan krydre stærkest, ifølge Zishan. Alle retterne har fået et strejf af det moderne indiske køkken, dog med fokus på traditionelt håndværk og gode krydderier

Og her fremhæver Zishan, der tidligere har arbejdet som lærer, at børn bør have den oplevelse af det indiske køkken, som lige netop det køkken kan; de skal kunne dykke ned i maden med fingrene, dyppe hvidløgs Naan-brødet i den populære Butter Chicken og dufte til krydderierne i retterne. På den måde opstår kimen og lysten til oplevelsen af noget anderledes mad.

Børn kan sagtens smage forskel, siger han, og griner da han fortæller mig, at børn i restauranten bliver overrasket over denne “kyllingenugget”, og at den jo smager af rigtig kylling, hvilket han forklarer med, at den er hjemmelavet, og at der skam er rigtig kylling i.

Zishan må videre, han skal lave mango‐lassi, den laver de nemlig frisk hver dag på Restaurant Kashmir. Og som han siger; kun med den rette mængde sødme fra mango, og syre fra yoghurt, får gæsterne lige præcis det bedste – og det de er vant til.

Kashmir Togo
Nordre Fasanvej 162,
2000 Frederiksberg
Tlf: 35 13 13 38
Åbningstider: man-søn: 16:30-21:30
www.kashmir-togo.dk

Restaurant kædens hjemmeside: www.kashmir-restaurant.dk

I samarbejde med Kashmir Togo