Livsstil Sponsoreret indhold

Kaffeguide: fem kopper kaffe du ikke vil gå glip af

Frederiksberg er stedet for dig, der elsker en god kop kaffe. Mange steder har selv udvalgt bønnerne, så de passer til præcis den stemning, som er på den enkelte cafe. Kig i guiden og find det sted, der passer bedst til dig.

 

Skal du gå tur rundt om søerne? Tag en kop kaffe fra Pauseriet med. Foto: ForByen.dk

Pauseriet – nyd din kaffe i solen

Når solen kigger frem, er man ikke i tvivl om, hvor de lokale søger hen. Pauseriet på Vodroffsvej lige ved siden af søerne har sol det meste af dagen. Når du har færdiggjort din sandwich i hjemmelavet økologisk brød, kan du med fordel slå mave med en god kop kaffe, mens du spadserer rundt om søerne. “Vi vil gerne have, at Pauseriet skal være en lille oase, hvor man kan komme væk fra stress og hverdag,” siger Vanessa Selandia, der driver stedet med sin mand Thorben Nielsen.

Pauseriet
Adresse: Vodroffsvej 2a, 1900 Frederiksberg
Hjemmeside: pauseriet.com

 

Hos Shabaz Kaffebar er der fokus på godt bagværk til kaffen. Foto: ForByen.dk

Shabaz Kaffebar – godt bagværk og plads til alle

Der er duft af kardemomme og citrusfrugter, når man træder ind på Shabaz Kaffebar på Bülowsvej. En kunde læser dagens avis, en anden forsøger at holde styr på sin et-årige, og bagved sidder et par studerende og debatterer. Shabaz peger på den store ovn bag disken og siger: “vi bager alt vores brød og kage fra bunden. Det går vi meget op i.” Han har selv fået ristet sine bønner, så de har den helt rigtige smag. Og hvis du selv ender med at blive fan af hans udvalgte bønne, er der mulighed for at købe en pose med hjem.

Shabaz Kaffebar
Adresse: Bülowsvej 40, Frederiksberg
Telefon: 35367090
Hjemmeside: shabaz.dk

 

Er du også frankofil? Så er La Bonne stedet for dig. Foto: ForByen.dk

La Bonne – en kaffesalon med franske fornemmelser

I Smallegade ligger 68 kvadratmeter Paris. Møblerne er mørke med guldkanter, og Edith Piaf strømmer fra højtalerne. “Denne her del af gaden minder mig om yderområderne i Paris, og jeg er lidt frankofil, så selvfølgelig skulle vores kaffesalon have et fransk navn,” siger ejeren Carsten Vinding, der har stedet sammen med sin kone Pop Vinding. Bønnerne har de selv valgt og smagt til, og hver uge er der en ny fransk egnsret på menuen. “15. september fylder vi to år. Derfor kører vi en to uger lang kampagne, hvor man kan får alle typer kaffe for 25 kroner, hvis man siger I love Paris, når man kommer,” siger Carsten Vinding, uden af udtale s’et i Paris.

La Bonne
Adresse: Smallegade 39, 2000 Frederiksberg
Telefon: 42901025
Hjemmeside: labonne.dk

 

Navnet snyder ikke. Her handler det først og fremmest om kaffe. Alt andet kommer efter. Foto: ForByen.dk

Coffee First – bønneproducenten skal også have det godt

Med en beskeden facade ligger Coffee First ud til Gammel Kongevej. Man skal dog ikke lade sig narre, for når man træder ind i rummet, virker det stort og lyst med højt til loftet. Ud over en god kaffe, som man også kan købe med hjem, og bønner, som er afstemt til årstiden, så går Coffee First også meget op, producenternes ve og vel. “Vi køber den grønne kaffe direkte til priser, der ligger minimum 25% over Fairtrade,” står der blandt andet inde i butikken med store bogstaver. Coffee First får deres kaffe fra Estate Coffee, som besøger producenterne for at sikre sig, at kvaliteten er i top, og at medarbejderne har det godt.

Coffee First
Adresse: Gammel Kongevej 1, København V
Telefon: 33250522
Hjemmeside: coffee-first.dk

 

Kaffen bliver serveret med kærlighed på Cafe Gæst på Frederiksberg Allé. Foto: ForByen.dk

Cafe Gæst – køb kaffen du drikker, og stolen du sidder i

Det giver mindelser om Sydeuropa, når man slentrer ned ad Frederiksberg Allé og spotter stolene foran Cafe Gæst, som suger solskinnet til sig. Sammen med sin kaffe kan man få en morgenmads-tapas, hvor man selv krydser af på en lille seddel. “Vi vil helst bruge danske råvarer i vores retter. Vi vil gerne støtte lokalt, og det er også mere bæredygtigt,” siger Daniel Kilic, der er indehaver af Cafe Gæst. Cafe Gæst støtter ikke bare lokalt. De støtter ultra-lokalt. Møblerne på stedet er fra en butik kun 30 meter nede ad gaden, og der står priser på dem, så hvis du har siddet godt, kan du købe stolen lige ved siden af. “Vi prøver at lave nogle lokale samarbejder. Rack-buddy sælger de møbler, vi har. De er vores gode venner og naboer,” siger Daniel Kilic.

Cafe Gæst
Adresse: Frederiksberg Allé 12, 1820 Frederiksberg C
Hjemmeside: cafegaest.dk