Blogs

Aperitivo time: Negroni med blodappelsin

Denne opskrift er baseret på den klassiske italienske cocktail Negroni, der består af gin, campari og sød vermouth. Denne version – toppet med friskpresset blodappelsinjuice, shaket med is og serveret i et lille glas – er en af mine favoritter.

Blodappelsin er en af mine yndlings citrusfrugter. En perfekt blodappelsin er både sød, saftig og syrlig, aromatisk og tenderende til dramatisk – her tænker jeg særligt på farven. En blodappelsin gør noget almindeligt til noget helt specielt, og så er de stadig i sæson – fra november til maj helt præcist.

Nogle kan næsten have en tendens til at behandle blodappelsiner med en form for ærefrygt. Måske er det deres dramatiske udseende som kan have en intimiderende effekt. Bare gør med dem som du vil gøre med en normal appelsin, så skal det nok gå fint.

Negroni med blodappelsin er en tør men mindre bitter version af den klassiske Negroni. Jeg tør næsten love, at smagen vil få dig til at drømme om en liggestol på en solfyldt veranda i Syditalien, med udsigt over middelhavet.

Ingredienser

1 del campari
1 del gin
1 del sød vermouth
1 del økologisk blodappelsin juice
1-2 skiver økologisk blodappelsin i halve

Sådan gør du

Fyld et mixerglas med is. Tilsæt campari, gin, vermouth og blodappelsin juice og rør så du får den som du vil have den.
Fyld is i et lille lækkert glas, hæld indholdet fra mixerglasset over og server.

Skål!