Blogs

5 vinbarer du skal besøge i København

Vinterkulde giver lyst til et glas vin i hyggelige omgivelser, og det er der jo heldigvis masser af muligheder for i Kongens København. Vinbarerne i byen er præget af hygge og god service og der er rig mulighed for at lade skuldrene falde ned og tage en slapper med et glas i hånden. Læs med her for inspiration.

Bibendum måske en af Københavns første rigtige vinbarer

Vinbaren Bibendum i Nansensgade lægger vægt på glæden ved at nyde et glas vin i godt selskab. Foto: Miklos Szabo

Lokalerne er små men hyggelige og atmosfæren er uhøjtidelig. Her er et fyldigt vinkort både på flasker og i glas samt lækker mad inspireret af det franske og spanske køkken. Vinen er selv importeret. Priserne bevæger sig fra fra 75 kr. for et glas spanske bobler, over en økologisk rød dao tinto “krydder basker fra den dybe dal” til 75 kr. glasset, til f.eks. et glas hvid portvin, branco 10 anos af Barbeito til 65 kr.
Betjeningen er venlig og her skal du ikke få røde ører af, at spørge om vejledning i dit vinvalg.

Falernum – vinbar med frokostkort

Falernum på Værnedamsvej har samme ejer som Bibendum, men er åben hele dagen. Her serveres der frokost alle ugens dage 12.00 – 16:00, og aftenkortet tager over fra kl. 17:30. Menukortet byder både på østers, snegle, håndskåret og rørt tartar, omelet og jomfruhummer og det kan du kombinere under kyndig og afslappet vejledning med alt fra champagne, til naturvin “for the hipsters”, som de siger på deres vinkort, til Kung Fu girl hvidvin, sherry eller port.

Bar’Vin – god vinbar i midtbyen

Hos Bar’Vin i Skindergade kan du få 90 kr. Få et glas bobler, et glas tør Riesling for 70 kr. Eller Orange vin for 135 kr. glasset. Deres rødvine spænder fra økologiske og biodynamiske vine fra Italien, til Spanien og Tyskland og derudover har de et lille udvalg af specialøl, lidt snacks og et godt oste- og charcuterikort. Menukortet er i det rustikke franske, spanske og italienske og klassiske. Der tilbydes også råmælksoste som du kan nyde med dit glas.
Stemningen er hyggelig og uformel og det er ik enødvendigtat reservere bord.

Terroiristen 

Terroiristen har mere end 200 vine på glas og flaske og til at købe med hjem og kyndig vejledning dertil.

Nørrebro er glad for sine vinbarer, og ligeså for Terroiristen, som er en undergrunds vinbar og -butik, der fokuserer på autentisk, terroirpræget vin, fremstillet i overensstemmelse med de gamle traditioner. De har en særlig kærlighed for vinene fra Italien, Slovenien, Ungarn, Serbien, Tjekkiet, Bulgarien, Georgien og Chile.Det betyder vin der afspejler de naturlige omgivelser, og er naturligt fremstillet. Terroiristen har et betragteligt vinkort, og der er intet skrevet glaskort her, men altid 10-20 åbne vine som man ved kyndig vejledning kan få lov at smage, før man beslutter sig. Dertil er der selvfølgelig alskens lækre charcuterie.
Lørdag d. 01. december vil Terroiristen være at finde til Jule på Jægersborggade med Glögg lavet på korianderfrø, anisfrø, lakridsrod, stjerneanis, kanel, nelliker, appelsin, lys rom og Pietramore Cerasuolo d’Abruzzo på 100% Montepulciano.

Malbeck  

Malbeck sørger ikke kun for den argentiske vin, som var deres hjertebarn fra starten. efterhånden har de udvidet og har et betragteligt vinkort.

Malbeck på Istedgade er et afslappet og cool bud på en vinbar, hvor du bl.a. kan tage plads på hvad der lidt ligner en overfyldt reol. Stedet er opkaldt efter den argentinske Malbec drue, der er kendetegnet ved en stor fylde, mørk frugt og bløde tanniner. Den sydamerikanske rødvin er dog langtfra den eneste vin der findes på hylderne hos Malbec, og de tilbyder vine fra alle regioner. Vinene kan købes både på glas og på flaske, hvortil du kan nyde en god osteplatte og lækre udvalgte pølser eller oliven og nødder. Der er happy hour hver dag fra 16:00-18:00.