Mad og vin

Forførende forårsmad

Noget mad smager og dufter ganske enkelt af sol og forårsfornemmelser. Denne skønne bistroret med dampede blåmuslinger er perfekt hvis hverdagen skal være ekstra god, eller weekenden blive noget helt særligt.    

Blåmuslinger er en fantastisk spise som både er sund, billig og hurtig at tilberede. ForByen giver dig her en opskrift på dejlige dampede blåmuslinger med hvidvin, fløde og friske urter.

Opskrift : Hvidvinsdampede blåmuslinger

(2 ps.)

Det skal du bruge:

  • 2 kg. friske blåmuslinger
  • 1 stort rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 porrer
  • 4 store gulerødder
  • ¼ L piskefløde
  • 2 dl. tør hvidvin
  • 5 kviste frisk timian
  • olivenolie til stegning
  • frisk persille

Sådan gør du:

  • Start med at rense muslingerne grundigt i koldt vand og fjern ’skægget’. Sorter alle de åbne muslinger fra og smid dem ud.
  • Hak løgene fint og sauter dem i en stor gryde med lidt olivenolie
  • Skær gulerødder og porrer i tynde skiver og kom det op i gryden sammen med timian. Lad de svitse af i et par minutter
  • Hæld hvidvinen på og lad det blive varmet igennem
  • Kom blåmuslingerne i gryden og lad dem dampe under låg i 7 minutter, mens du én gang hvert minut ryster gryden forsigtigt så muslingerne bliver blandet rundt i gryden.
  • Si muslingerne fra suppen og sorter nu de lukkede muslinger fra, kun de åbne muslinger er til at spise.
  • Bring suppen i kog og lad det koge ind i et par minutter og hæld så fløden på.
  • Smag til med salt og peber
  • Kom de færdige muslinger tilbage i suppen og drys med frisk persille

Serveres med lunt flutes og kold hvidvin til.

Velbekomme!