Mad & Drikke

Tagliatelle med Vild Champignon Sauce

Det jeg elsker ved pastaretter er, at de ofte enkle og lette at lave. Jeg skal helst have minimum et hjemmelavet, varmt måltid mad hver dag – men på hverdage skal det helst gå ret stærk med kokkereringen. Take-away gør bare ikke det samme for mig, og jeg kan faktisk godt lide at stå i køkkenet. På dage hvor tiden er knap, er pasta altid et sikkert, men godt valg.

En god pastaret med velvalgt tilbehør er faktisk også super lækkert, og kan sagtens serveres for gæster, synes jeg.

Tagliatelle med vild champignon sauce er en af de gode eksempler:

6 serveringer

Ingredienser
3 spsk olivenolie
4 fed hvidløg, knuste og skrællede
650 g friske shiitake svampe, stængler fjernet og brune baby champignoner i skiver
4 friske salvie blade
1 kop kyllingfond
3 spsk usaltet smør
650 g frisk eller tør tagliatelle
3 spsk hakket, frisk bredbladet persille
1/2 kop revet Parmigiano-Reggiano ost
Salt og peber
Sådan gør du
Bring vand i kog i en gryde til pastaen. Tilsæt salt. Tilsæt pastaen og kog den ”al dente”.

Opvarm olivenolien i en stor sauterpande. Tilsæt hvidløg og sauter i 2 minutter, eller indtil det bliver ”gennemsigtigt”.

Tilsæt champignon og salvieblade. Tilsæt ekstra olivenolie. Sauter i ca. 10 minutter eller indtil væsken fra champignonerne er frigivet og inddampet.

Tilsæt kyllingefonden og smør. Kog sammen i ca. 3 minutter.

Hæld vandet fra pastaen når den er kogt. Tilsæt sovs, hakket persille og halvdelen af ​​osten.

Anret pastaretten i skåle og top med den resterende ost.

Denne opskrift er super enkel, men virkelig lækker. Der kan desuden justeres i råvarerne – kan du ikke lige skaffe vilde svampe, kan du sikkert finde et alternativ i supermarkedet.

Server med et glas perlende vand, en god rødvin og et stykke friskbagt flute med smør.

Buon appetito!