Mad & Drikke

Sliders med kylling og avocado creme

I serien af Sliders på eventyr er vi nu kommet til ankommet til Asien, her er den klassiske bøf med smeltet ost, erstattet af sprød kylling og blød avokado-creme. Sliders er måske nok ikke en klassiker i det asiatiske køkken, men de varme krydderier, sprøde konsistenser og smagfulde råvarer egner sig særdeles godt som fyld i den smørholdige briochebolle. For at kreere 12 lækre Sliders skal du, udover 12 små burgerboller, bruge:

Det skal du bruge:

 • 700 g kylling inderfilet
 • 4 æg
 • Pankorasp Olie til friturestegning
 • 6 modne avokado
 • 2 Spsk. Sød chilisauce
 • 6 cherrytomater
 • 1 limefrugt
 • ½ frisk rød chili
 • Aioli / hvidløgs mayonnaise
 • Salt & Peber

Sådan går du:

Til trods for sliderens amerikanske ophav, så kan denne asiatiske variant varmt anbefaledes som et lidt mere let alternativ. Smagende i denne Slider dufter både lidt af Streetfood i Bangkok og familie middag i Mexico. Du kan altså roligt servere, de små smagspakkede burgere, for både familie, børn og sultne venner. Retten er let at lave, så tag bare børnene med i køkkenet.

 • Varm olien op til 175 grader i frituren, eller en tykbundet gryde
 • Krydr kyllingen med salt og peber
 • Paner kyllingen i æg og pankorasp (husk at dobbeltpanering aldrig har skadet nogen!)
 • Fritér kyllingestykkerne til de er gyldne og sprøde og lad dem dryppe af på fedtsugende papir
 • Bland grofthakket avokado, finthakket cherrytomat, Chilisauce, finthakket rød chili og saften fra lime I en skål og rør det forsigtigt sammen uden af mose avokadoen for meget.
 •  Smør bollerne med et tyndt lag aioli, herefter et godt lag avokadocreme og slutteligt et aioli smurt låg.

Server de lune Sliders straks med en kold hvede øl, eller kølig chablis hvis det skal være mere dekadent. Andre varianter af asiatisk inspirerede Sliders kunne indeholde tigerrejer og marineret citrongræs eller BBQ-marineret svinekød med frisk koriander. Mulighederne er mange, så længe smag og friske råvare er i fokus, kan der slippes afsted med næsten hvad som helst når det kommer til fyld i den indbydende minibruger.