Mad & Vin

Ovnkylling med smag af middelhavsferie

I serien af ForByens bedste hverdagsopskrifter er vi nået til en vaske ægte klassiker, som vi dog har valgt at lave i en både sundere og hurtigere version. Her får du således Forbyens sunde ovnkylling, som gøres klar på et kvarter og er klar til servering efter 45 minutter.

Ovnkylling med smag af middelhavsferie.
(4 personer)

4 kyllingeoverlår
50 g. chorizopølse
2 dåser udblødte kikærter
1 squash
2 store løg
2 gulerødder
2 fed hvidløg
100 g. røde cherrytomater
100 g. gule tomater
5 spsk. olivenolie
1 stort bundt bredbladet persille
Salt & peber

Sådan her gør du:

Varm ovnen op til 200 grader.
Hæld vandet fra kikærterne og fyld dem i et stort ovnfast fad, beklædt med bagepapir.
Skær squashen i grove tern. Pil løget og skær det i både, vend det hele sammen med kikærterne, finthakket hvidløg og olivenolie.
Læg tomater, gulerødder og kylling ovenpå grønsagsblandingen
Skær chorizoen i tynde skiver og fordel den over retten.
Drys med salt og peber
Kom fadet i ovnen i 30 minutter og drys med frisk persille inden servering.
Retten kan suppleres med med ris, ovnstegte kartofler eller en salat.

Velbekomme!