Mad & Drikke

Hjemmelavet gløgg essens

Hjemmelavet gløgg smager fantastisk og er ligesom det meste andet virkelig værd at bruge den smule tid på at tilberede. Det er ren julefryd at servere for venner og familie i hele december, og du kan lige nå at gøre den klar, inden julen raser derudaf.

Men husk lige at selvom den er varmet op, så tæller den altså stadig godt i promilleregnskabet.

1/5 liter – 20 min. plus 7 dage til at trække i //

Ingredienser
200 g rørsukker
3 dl appelsinjuice, friskpresset
1/2 tsk muskatnød, fintrevet
4 kanelstænger
20 nelliker
10 kardemommefrø
10 peberkorn
1 tsk allehånde
5 stjerneanis
2 øko appelsiner, skåret i skiver med skal
1 øko citron, skåret i skiver med skal
1 1/2 dl mørk rom
6 dl portvin
100 g rosiner
50 g smuttede mandler
Dag 1:
1: Hæld rørsukker i gryden sammen med muskatnød, kanelstænger, nelliker, kardemommefrø, peberkorn, allehånde, stjerneanis og friskpresset appelsinjuice.

2: Varm blandingen langsomt op til kogepunktet og til sukkeret er smeltet. Lad det koge i 3-4 minutter og sluk derefter for varmen.

3: Tilsæt citron og appelsinskiverne sammen med rom, rosiner og portvin.

4: Hæld det hele i flasker eller glas med låg, inklusiv fyldet, og lad det trække i et køligt rum i minimum en uge og gerne op til 3 uger.

Dag 7:
1: Udblød rosinerne i portvin, og lad dem trække cirka 1 time. Smut mandlerne og læg dem til side.

2: Si fyldet fra gløgg-essensen og hæld den i en ren skoldet flaske.

3: Varm en flaske rødvin op (den skal ikke koge) og bland essens i. Det er forskelligt hvor stærk vi foretrækker den, så smag dig frem.

4: Fyld rosiner og mandler på glas og fyld op med gløgg.

5: Den færdige gløgg ekstrakt opbevares i køleskabet og kan holde hele december.

Skål og glædelig jul x